Julian Assange: WikiLeaks este „mai puternic decât în urmă cu doi ani“

Julian Assange: WikiLeaks este „mai puternic decât în urmă cu doi ani“

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks

Site-ul WikiLeaks este „mai puternic astăzi decât în urmă cu doi ani“ şi a reuşit să reziste la embargoul bancar impus de Statele Unite cu ajutorul sprijinului internaţional, a declarat Julian Assange.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

„Deşi am luptat timp de trei ani împotriva acestei blocade bancare şi a fost foarte dificil, organizaţia este mai puternică astăzi decât era în urmă cu doi ani“, a afirmat fondatorul său, australianul Julian Assange, refugiat la ambasada Ecuadorului din Londra.

„Oamenii încep să înţeleagă că am suferit, acum avem un sprijin foarte puternic din partea majorităţii Americii Latine. Suntem pe cale să depăşim această blocadă bancară“, a mai spus el, citat de France Presse.

În prezent, Visa şi MasterCard împiedică donaţiile pentru site-ul WikiLeaks, acuzat de Statele Unite că le pune în pericol securitatea, în urma publicării a sute de mii de telegrame diplomatice.

Assange s-a refugiat în iunie 2012 la ambasada Ecuadorului din Londra pentru a evita extrădarea în Suedia, într-un caz de viol şi agresiune sexuală în care el îşi proclamă nevinovăţia.

Julian Assange spune că, dacă este trimis în Suedia, ar risca extrădarea în Statele Unite unde este pasibil de pedeapsa cu moartea sau închisoare pe viaţă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările