Israel. Premierul Benjamin Netanyahu, contestat de mii de persoane în faţa reşedinţei sale după ce a încercat să limiteze drastic protestele

Israel. Premierul Benjamin Netanyahu, contestat de mii de persoane în faţa reşedinţei sale după ce a încercat să limiteze drastic protestele

FOTO EPA-EFE

Mii de persoane s-au adunat sâmbătă seara în faţa reşedinţei de la Ierusalim a premierului israelian Benjamin Netanyahu pentru a critica modul în care gestionează pandemia de COVID-19, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Două categorii de israelieni se distingeau sâmbătă seara la Ierusalim, şi anume unii care făceau jogging şi alţii care manifestau în faţa reşedinţei oficiale a premierului. Şi poate şi o a treia: cei care alergau să ajungă la demonstraţie, comentează AFP.

Echipaţi cu tobe şi trompete din plastic, mii de israelieni au denunţat în faţa reşedinţei lui Netanyahu modul de gestionare, din punct de vedere economic şi sanitar, a pandemiei de COVID-91, dar şi corupţia. Ei au cerut din nou demisia premierului.

Confruntat cu o nouă creştere a cazurilor de contaminare cu coronavirusul SARS-CoV-2, Guvernul israelian a reimpus săptămâna trecută măsuri de carantină pentru o perioadă de cel puţin trei săptămâni, înăsprite vineri prin închiderea sinagogilor, cu excepţia adunărilor de duminică seară şi luni cu ocazia sărbătorii de Yom Kippur, notează AFP.

Netanyahu şi-a dorit să limiteze şi demonstraţiile anti-guvernamentale la grupuri de doar 20 de persoane care nu se pot aduna la mai mult de un kilometru de casele lor, dar această propunere nu a fost acceptată de parlamentari.

Protestul de sâmbătă seara a avut loc cu acceptul poliţiei, care a recomandat păstrarea unei distanţe de doi metri între participanţi şi purtarea măştii sanitare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările