Inculpat pentru corupţie, Netanyahu a fost reales la conducerea Likud cu două luni înainte de alegerile legislative din Israel

Inculpat pentru corupţie, Netanyahu a fost reales la conducerea Likud cu două luni înainte de alegerile legislative din Israel

Premierul israelian Benjamin Netanyahu FOTO EPA-EFE

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, inculpat pentru corupţie, a câştigat detaşat alegerile pentru conducerea partidului Likud, organizate cu două luni înainte de alegerile legislative, convocate pentru a treia oară în doar un an, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şeful Guvernului israelian, aflat la conducerea Likud de 14 ani, l-a avut ca adversar pe fostul ministru de Interne Gideon Saar, care i-a contestat puternic leadershipul.

Dar Netanyahu a câştigat fără emoţii, cu 72,5% din voturi.

Pe Twitter, premierul israelian le-a mulţumit susţinătorilor săi pentru o „victorie imensă“. El a dat asigurări că va continua „să ducă statul Israel spre reuşite fără precedent“.

În total, 116.048 de membri Likud au luat parte la acest scrutin organizat după inculparea lui Netanyahu şi eşecul acestuia de a forma un guvern atât după alegerile legislative din aprilie, cât şi după cele din septembrie.

Adversarul său centrist Benny Gantz nu a reuşit la rândul său să alcătuiască un guvern de coaliţie, plonjând Israelul în impas politic şi făcând necesară convocarea unui al treilea scrutin pentru 2 martie 2019.

Benjamin Netanyahu denunţă dosarele de corupţie care îl vizează, susţinând că este vorba de o vânătoare de vrăjitoare orchestrată de presă şi stânga israeliană.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările