Imagini de groază din Afganistan: talibanii plimbă bărbaţi cu faţa vopsită în negru, legaţi cu frânghii la gât

Imagini de groază din Afganistan: talibanii plimbă bărbaţi cu faţa vopsită în negru, legaţi cu frânghii la gât

Foto via NZ Herald

Pe reţelele sociale au apărut fotografii ale talibanilor care plimbă bărbaţi cu faţa vopsită în negru, legaţi cu frânghii la gât, pe măsură ce temerile privind re-impunerea legi Sharia cresc în Afganistan, scrie NZ Herald.

Ştiri pe aceeaşi temă

Grupul islamic a preluat controlul asupra ţării în 1994, fiind condus de fostul comandant al mujahidinilor Mohammad Omar. Talibanii au impus pedepse stricte, inclusiv lapidarea celor bănuiţi de adulter, execuţiile fiind publice.
 
Femeilor li s-a interzis să lucreze, fetelor li s-a interzis să frecventeze şcoala, bărbaţilor li s-a interzis să-şi tundă barba, iar femeile au fost nevoite să poarte burka din cap până în picioare. O mare parte din aceste restricţii s-au relaxat după ce SUA au invadat ţara în 2001.
 
Există temeri că talibanii vor retrage unele dintre libertăţile recent câştigate pentru cetăţenii afgani. O fotografie apărută pe reţelele sociale îl arată pe proprietarul unui salon de înfrumuseţare ştergând afişele de pe faţada salonului, afişe ce înfăţişau femei.
 
Activista irakian-americană Sarah Idan a descris situaţia ca pe o "nouă eră întunecată pentru femei". Jurnalistul afgan Bilal Sarway a publicat imagini cu bărbaţi vopsiţi în negru, cu laţuri la gât. Aceştia erau târâţi pe străzi de oameni înarmaţi. Machiajul negru este considerat un avertisment pentru infractori, potrivit NZ Herald.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările