Haosul de pe aeroportul din Kabul. Peste 500 de tone de ajutoare destinate Afganistanului, blocate în afara ţării

Haosul de pe aeroportul din Kabul. Peste 500 de tone de ajutoare destinate Afganistanului, blocate în afara ţării

Ultimul bastion necucerit este aeroportul situat la nord de Kabul. FOTO: AFP

Peste 500 de tone de ajutoare, printre care materiale şi echipamente medicale şi kituri pentru tratarea malnutriţiei, nu pot ajunge în Afganistan din cauza haosului de pe aeroportul din Kabul, transmite Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Un oficial al OMS a precizat că ajutoarele ce ar fi trebuit să ajungă în Afganistan sunt menite să ajute sute de mii de afgani afectaţi de violenţele recente. În ultima săptămână, mii de oameni au reuşit să părăsească ţara, însă zborurile comerciale au fost oprite.

„În timp ce ochii lumii sunt acum aţintiţi asupra oamenilor care sunt evacuaţi şi asupra avioanelor care pleacă, noi trebuie să ducem provizii în ţară pentru a-i ajuta pe cei rămaşi acolo”, a declarat Inas Hamam, purtătorul de cuvânt al OMS.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a mai precizat că una dintre soluţii ar fi ca avioanele care merg spre Afganistan pentru a prelua refugiaţi să fie redirecţionate spre Dubai pentru a încărca materialele medicale înainte de a ajunge în Afganistan.

Talibanii au preluat duminică, 15 august 2021, controlul în Kabul şi, practic, asupra întregului Afganistan.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările