Gruparea Statul Islamic a ucis 40 de militari şi a capturat alţi aproape 70 de oameni

Gruparea Statul
Islamic a ucis 40 de militari şi a capturat alţi aproape 70 de oameni

Statul Islamic este una dintre cele mai violente organizaţii teroriste din istoria ultimilor zeci de ani. FOTO: Reuters

Jihadişti din cadrul grupării teroriste Statul Islamic (SI) au atacat duminică o bază a armatei irakiene, la vest de Bagdad, unde au ucis 40 de militari şi au capturat alţi cel puţin 70, a anunţat luni un oficial irakian, generalul Rashid Fleih, citat de Radio Free Europe şi AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Atacul a fost comis, iniţial, de şase kamikaze, la Saqlawiyah, a anunţat pentru AFP generalul Rashid Fleih. Patru dintre jihadişti au detonat vehicule blindate în interiorul bazei, în timp ce alţi doi atacatori şi-au detonat centurile explozive, potrivit aceleiaşi surse.

„Patruzeci de militari şi ofiţeri au fost ucişi, iar contactul a fost pierdut cu 70-80 de militari”, oameni care au fugit din bază şi au fost capturaţi ulterior de jihadişti din cadrul SI. Anterior, gruparea teroristă a detonat marţi un pod la Al-Sijr, în apropiere de baza militară, izolând-o.

Jihadiştii au plasat între timp bombe pe drumurile care duc către bază, îngreunând trimiterea de întăriri şi obligându-i pe militari să lupte în interiorul bazei. De asemenea, premierul irakian Haidar al-Abadi a cerut ca toţi „combatanţii de brigadă neglijenţi” în cazurile de răpiri din aceste două localităţi să fie arestaţi şi interogaţi.

O altă agenţie de ştiri, Associated Press, susţine că forţele militare irakiene au cerut retragerea a 700 de persoane staţionare în zona Saqlawiyah-ului, loc unde jihadiştii au lansat un atac puternic.

Grupul terorist Statul Islamic ( cunoscut şi sub numele de Stat Islamic în Irak şi Siria, Stat Islamic în Irak şi Levant - SI/SIIS/SIIL) ocupă vaste regiuni din estul Siriei şi din nord-vestul Irakului, unde susţine că a instituit un „califat islamic”. Gruparea teroristă sunnită a decapitat doi cetăţeni americani şi un britanic, iar în prezent ameninţă că va executa un francez în cazul în care puterea de la Paris nu va înceta atacurile aeriene asupra organizaţiei lor.

Grupul terorist, care şi-a început activitatea ca ramură Al-Qaeda şi care a înfiinţat un califat în cadrul Irakului şi Siriei, a avansat în ultimele zile în regiuni kurde din Siria, aflate la graniţă cu Turcia. Refugiaţii acestor zone au raportat atrocităţi ale SI care includ ucideri cu pietre, decapitări şi incendierea caselor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările