Gruparea şiită libaneză Hezbollah afirmă că liderul său militar a fost ucis de jihadişti

Gruparea şiită libaneză Hezbollah afirmă că liderul său militar a fost ucis de jihadişti

Mustafa Badreddine Foto: AP

Gruparea şiită libaneză Hezbollah a afirmat sâmbătă că principalul său comandant militar Mustafa Badreddine, care a murit vineri într-un bombardament ce a avut loc în apropierea aeroportului din Damasc, a fost ucis de jihadişti, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Precizările grupării libaneze vin în contextul în care imediat după moartea lui Badreddine au circulat informaţii potrivit cărora de vină pentru uciderea comandantului militar al Hezbollah ar fi fost Israelul, relatează BBC. 
 
„Investigaţiile au arătat că explozia, care a vizat una dintre bazele noastre din apropierea aeroportului internaţional din Damasc şi care a dus la martiriul comandantului Mustafa Badreddine, a fost rezultatul unui bombardament de artilerie efectuat de grupurile takfiri din zonă“, a precizat Hezbollah într-un comunicat, „tafkiri“ fiind un cuvânt folosit de această grupare pentru a desemna grupurile sunite islamiste armate radicale, după cum notează Reuters.
 
Hezbollah luptă în Siria împotriva rebelilor şi jihadiştilor de partea trupelor regimului lui Bashar al-Assad.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările