Erdogan: „Sper că Rusia nu va ataca Ucraina. Nu ar fi înţelept un asemenea pas”

Erdogan: „Sper că Rusia nu va ataca Ucraina. Nu ar fi înţelept un asemenea pas”

Recep Tayyip Erdogan

Turcia a reiterat oferta de a media un dialog între Rusia şi Ucraina şi susţine că un atac armat din partea Rusiei nu este un pas „înţelept”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat, într-un interviu la postul de televiziune NTV, că l-a invitat pe omologul rus Vladimir Putin în Turcia în baza unei propuneri de a găzdui ambele părţi pentru a găsi o soluţie diplomatică şi o cale spre pace. El a adăugat că aşteaptă un răspuns din partea Moscovei, relatează Digi24.
 
„Sper că Rusia nu va recurge la un atac armat sau nu va ocupa Ucraina. Un astfel de pas nu va fi un act înţelept pentru Rusia sau regiune", a spus Erdogan.
 
„Repet, suntem gata să facem tot ce este necesar şi le-am transmis aceste mesaje preşedintelui Putin şi preşedintelui (Volodymyr) Zelenski. Cred că ambele ţări sunt conştiente de sinceritatea şi buna intenţie a Turciei", a mai spus Erdogan. 
 
Încă din luna noiembrie 2021, Turcia a lansat propunerea de a media un dialog între Ucraina şi Rusia. Săptămâna trecută, surse diplomatice au declarat că atât Rusia, cât şi Ucraina sunt deschise ca Turcia să joace un rol în rezolvarea crizei. 
 
Erdogan a spus că va discuta cu Zelenski în timpul unei vizite pe care o va face în Ucraina la începutul lunii februarie pentru a discuta despre criză şi că se va întâlni sau îl va suna în curând pe Putin.
 

Vă recomandăm şi: 

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările