Cutremur cu magnitudinea de 6,7 grade pe Richter în Chile

Cutremur cu
magnitudinea de 6,7 grade pe Richter în Chile

În urma unui seim din 2010, 220.000 de locuinţe au fost distruse. FOYO: Huffington Post

Un cutremur cu magnitudinea 6,7 grade pe scara Richter a avut loc duminică în Chile, pe coasta Pacificului, potrivit United States Geological Survey (USGS).

Ştiri pe aceeaşi temă

Seismul a avut loc la ora locală 16.16 (23.16 – ora României).  Epicentrul cutremurului a fost localizat la 60 de km de Iquinque, în nordul statului Chile, la o adâncime de 32 de km. Iniţial, USGS a anunţat că intensitatea seismului a fost de 7 grade pe Richter, rectificând ulterior şi anunţând că a fost de 6,7 grade.

Cutremurul a fost urmat de o replică de 5,1 grade pe scara Richter.

Russia Today a anunţat că autorităţile chiliene au decis o evacuare parţială în coasta de nord.

În apropierea epicentrului seismului sunt oraşe importante din America de Sud precum: Iquique (60 km), Arica (164 km), Tacna (216 km), Tocopilla (244 km) şi La Paz (416 km).

Oficiul chilian pentru situaţii de urgenţă a anunţat că „există o probabilitate de producere a unui tsunami minor între localităţile Arica şi Tocopilla, în nordul Chile”, mărginit de Oceanul Pacific.

În cursul zilei de duminică America de Sud a fost zguduită de un alt cutremur produs în Peru, în zona Sechura. Acest seism a avut o magnitudine de 6,3 grade pe scara Richter.

Chile este una dintre ţările care prezintă un risc seismic ridicat. Un cutremur cu magnitudinea de 8,8 a avut loc în 2010 în statul sud-american, în urma căruia mai mult de 500 de persoane au murit, iar aproximativ 220.000 de locuinţe au fost distruse.

Ştire în curs de actualizare

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: