Cel mai mare oraş din Canada intră în „izolare” începând de luni

Cel mai mare oraş din Canada intră în „izolare” începând de luni

FOTO EPA-EFE

Toronto, cel mai mare oraş din Canada, va intra de luni în „izolare” din cauza agravării epidemiei de COVID-19, a anunţat prim-ministrul provinciei Ontario, citat de AFP. Potrivit autorităţilor, perioada de carantină va dura cel puţin 28 de zile, iar cei care încalcă măsurile riscă o amendă de aproximativ 500 de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Începând de luni, 23 noiembrie, ora 00:01, Toronto şi Peel vor fi plasate în izolare”, a precizat Doug Ford, prim-ministrul povinciei Ontario, într-o conferinţă de presă.

Conform autorităţilor, în timpul perioadei de carantină toate adunările private în interior vor fi interzise. Totodată, „izolarea” va dura cel puţin 28 de zile, iar contravenienţii riscă o amendă de 750 de dolari canadieni (483 de euro).

'„Situaţia este extrem de gravă şi sunt necesare acţiuni suplimentare pentru a preveni ca scenariu să se agraveze şi mai mult”', a adăugat Doug Ford. Adunările în exterior vor fi limitate la 10 persoane, la fel ca şi slujbele religioase, ceremoniile de înmormântare sau căsătorie.

În schimb, unităţile care oferă servicii de îngrijire, precum saloanele de coafură, sălile de fitness, de bingo şi cozinourile vor fi închise. Şcolile vor rămâne deschise, dar restaurantele şi afacerile neesenţiale nu vor fi deschise decât pentru comenzi la pachet sau livrări la domiciliu.

'„Nu ne putem asuma riscul ca spitalele noastre să se supraaglomeeze”, a mai precizat Ford, în contextul în care Ontario a atins pragul de 100.000 de contaminări cu noul coronavirus.

Premierul canadian Justin Trudeau i-a avertizat anterior pe canadieni că vor trebui să se mobilizeze rapid în faţa unei '„creşteri exponenţiale a cazurilor”' de coronavirus după publicarea unor noi previziuni alarmiste de către autorităţile sanitare.

'„Suntem pe cale să vedem o creştere exponenţială a cazurilor”, cu riscul de a „copleşi spitalele”, a declarat Trudeau, la câteva ore după publicarea celor mai recente previziuni, care estimează până la 60.000 de noi cazuri zilnice până la sfârşitul lunii decembrie dacă rezidenţii Canadei slăbesc eforturile de combatere a transmiterii virusului.

„Trebuie să facem alegeri înţelepte, conştiente, să nu ne întâlnim cu prieteni, să nu sărbătorim aniversări, să interacţionăm virtual, să rămânem acasă pe cât de mult timp posibil”, a adăugat Trudeau. Acesta a făcut apel la canadieni să rămână la domiciliu pe cât de mult timp posibil şi să pună accentul pe munca de acasă.

Pe teritoriul Canadei au fost înregistrate 317.000 de cazuri şi 11.273 de decese potrivit bilanţului de vineri. De asemenea, Canada a recenzat în medie aproape 4.800 de cazuri zilnice şi 65 de decese în decursul ultimelor şapte zile, cifre într-o creştere semnificativă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările