Benny Gantz, ministrul israelian al Apărării: „Trebuie să acţionăm acum împotriva Iranului”

Benny Gantz, ministrul israelian al Apărării: „Trebuie să acţionăm acum împotriva Iranului”

Israel / Iran / FOTO Shutterstock

Benny Gantz, ministrul israelian al Apărării, a declarat luni că Israelul „trebuie să acţioneze acum împotriva Iranului”, după atacul de joi al petrolierului Mercer Street.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Agresiunea Iranului în regiune este generală şi se intensifică pe frontul maritim în special”, a susţinut Gantz într-un discurs în faţa parlamentului israelian. „Iranul luptă nu doar pentru a obţine capacităţi nucleare, ci desfăşoară totodată o periculoasă cursă a înarmării şi creează instabilitate în Orientul Mijlociu”, a adăugat ministrul israelian.

„Recentul atac asupra Mercer Street, care a provocat moartea a doi civili nevinovaţi, este o încălcare clară a dreptului internaţional, este imoral şi constituie un act de escaladare”, mai spus Gantz, conform Agerpres.

Premierul israelian Naftali Bennett a declarat duminică că Israelul are dovezi certe că Teheranul a fost în spatele agresiunii.
 
„Spun fără echivoc: Iranul a comis acest atac asupra navei. Informaţiile care confirmă asta există şi ne aşteptăm de la comunitatea internaţională să spună regimului iranian că a făcut o mare greşeală. Noi, în orice caz, avem propriul mod prin care vom transmite acest mesaj Iranului”, a avertizat premierul Naftali Bennett.

Luni, Statele Unite şi Marea Britanie s-au alăturat Israelului şi au acuzat Iranul că a comis atacul asupra petrolierului din Golful Oman. Washingtonul a anunţat totodată că pregăteşte un răspuns „coordonat”.

Un cetăţean român şi unul britanic, aflaţi la bordul petrolierului M/T Mercer Street, operat de compania israeliană Zodiac Maritime, au fost ucişi într-un atac asupra navei, în joi noaptea, în largul Omanului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările