Benedict al XVI-lea: ideologiile „pretins umaniste”, o ameninţare. Critici la adresa căsătoriilor gay, a avortului şi a creării oamenilor în laborator

Benedict al XVI-lea: ideologiile „pretins umaniste”, o ameninţare. Critici la adresa căsătoriilor gay, a avortului şi a creării oamenilor în laborator

Fostul papă Benedict al XVI-lea FOTO Arhivă

Papa emerit Benedict a XVI-lea îşi acuză criticii de faptul că vor să-l „facă să tacă” şi atacă din nou căsătoria între persoane de acelaşi sex, într-o biografie autorizată, publicată luni în Germania, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Joseph Ratzinger, în vârstă de 93 de ani, se declară victima unei „deformări răuvoitoare a realităţii” în această lucrare, intitulată „Benedict al XVI-lea - O viaţă”, care include interviuri, potrivit unor pasaje publicate de presa germană şi agenţia germană de presă DPA.

Spectacolul reacţiilor teologiei germane este atât de aberant şi răuvoitor, încât prefer să nu vorbesc despre asta”, spune el.

Prefer să nu analizez adevăratele motive din cauza cărora pur şi simplu se vrea să mi se facă vocea să tacă”, adaugă cel care în ţara sa - în care Biserica Catolică este condusă de către prelaţi consideraţi liberali - a fost criticat adesea din cauza poziţiei sale faţă de islam sau subiectelor de societate.

Papei emerit, aflat în funcţie din 2005 în 2013, i s-a reproşat faptul că încearcă să torpileze eforturile de modernizare ale succesorului său, Papa Francisc. În cartea sa, el dă asigurărică are, din contră, relaţii bune cu Francisc.

După cum ştiţi, prietenia mea persoanlă cu Papa Francisc nu a rămas aşa, ci s-a dezvoltat”, afirmă el.

Benedict al XVI-lea s-a aflat în februarie în centrul unei controverse la Vatican, după ce secretarul său privat a fost îndepărtat din anturajul Papei Francisc.

Această îndepărtare a avut loc în urma publicării unei cărţi semnate de către Papa emerit şi cardinalul Robert Sarah din Guineea, în care este apărat aprig celibatul preoţilor, o temă fierbinte în Biserică, şi care a antrenat o polemică.

Benedict al XVI-lea îşi reiterează, pe fond, în cartea apărută luni, opoziţia faţă de căsătoria între persoane de acelaşi sex.

Acum 100 de ani am fos considerat absurd să se vorbească despre căsătoria între persoane de acelaşi sex. Azi eşti excomunicat atunci când i te opui”, acuză el.

Acelaşi lucru e valabil cu privire la avort sau la crearea de oameni în laborator”, adaugă Joseph Ratzinger.

Societatea modernă este în curs de a formula un credo anticristic care atrage excomunicarea din societate atunci când i te opui", afirmă Papa emerit. În opinia sa, „adevărata ameninţare pentru Biserică" este „dictatura mondială a ideologiilor pretins umaniste".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările