Australia. Cinci milioane de persoane se află din nou în izolare la domiciliu la Melbourne

Australia. Cinci milioane de persoane se află din nou în izolare la domiciliu la Melbourne

Melbourne în vremea noului coronavirus FOTO EPA-EFE

Cinci milioane de persoane se află din nou în izolare la domiciliu începând de joi la Melbourne, al doilea oraş ca mărime din Australia, care se confruntă cu reapariţia cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Locuitorii au primit ordin să rămână în locuinţe timp de şase săptămâni după eşecul măsurilor implementate pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, relatează AFP.

Victoria, statul în care se află Melbourne, şi-a închis miercuri frontierele pentru în vederea protejării restului Australiei, ţară care până în prezent a reuşit să ţină sub control epidemia de covid-19, boala provocată de noul coronavirus.

În Melbourne, noile măsuri de izolare la domiciliu ar urma să aibă consecinţe economice grave, costurile fiind estimate până la 1 miliard de dolari australieni (615 milioane de euro) pe săptămână, notează AFP.

De asemenea, autorităţile sunt îngrijorate de impactul noilor restricţii asupra psihicului locuitorilor, în condiţiile în care primele măsuri de acet tip au fost ridicate în urmă cu doar câteva săptămâni.

Restaurantele şi cafenelele vor putea servi doar în regim de comandă, în timp ce sălile de sport şi cinematografele sunt obligate să-şi închidă din nou uşile.

În general, locuitorii par să susţină noile măsuri de resctricţii. „Izolarea era necesară, altfel numărul cazurilor nu ar fi scăzut”, a declarat pentru AFP un locuitor din Melbourne.

Autorităţile aşteaptă acum rezultatele unei campanii de depistare desfăşurată pe scară largă.

Angajaţi guvernamentali merg, de asemenea, din uşă în uşă pentru a-i încuraja pe locuitori să se testeze de noul coronavirus. Aproximativ 10.000 de persoane au refuzat să facă acest lucru după ce au citit informaţii false pe reţelele de socializare.


Australia, cu o populaţie de 25 de milioane, a înregistrat puţin sub 9.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 106 de decese.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările