Associated Press vrea o anchetă cu privire la bombardarea clădirii din Gaza unde se afla sediul redacţiei

Associated Press vrea o anchetă cu privire la bombardarea clădirii din Gaza unde se afla sediul redacţiei

Clădirea unde as aflau sediile Associated Press şi Al Jazeera s-a prăbuşit în urma bombardamentului / FOTO captură video

Redactorul-şef al agenţiei de ştiri Associated Press vrea o anchetă independentă cu privire la atacul cu bombă asupra clădirii din Gaza care găzduia sediul companiei de ştiri pe care o conduce şi redacţia Al Jazeera, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sally Buzbee, redactorul şef al Associated Press, a spus că Associated Press încă nu a văzut vreo dovadă de la oficialii israelieni care să justifice bombardarea clădirii.
 
Oficialii israelieni au spus că au atacat clădirea pentru că serviciile secrete ale Hamas aveau un birou în acea clădire, premierul Benjamin Netanyahu susţinând că atacul a fost unul „perfect legitim”.
 
„Am auzit că israelienii au dovadă”, a spus Buzbee  la CNN. „Nu ştim ce este acea dovadă. Credem că este potrivit în acest punct să fie o anchetă independentă cu privire la ce s-a întâmplat ieri (n.red - sâmbătă, 15 mai)”, a adăugat aceasta.
 
„Nu luăm partea nimănui în conflictul actual, dar suntem în favoarea (...) protejării dreptului lumii de a şti ce se întâmplă în acest conflict sau în orice conflict. Acesta este un subiect important şi, din cauza acţiunilor de ieri, lumea va şti mai puţin”, a mai spus redactorul şef al AP.
 
În acelaşi timp, organizaţia Reporteri fără Frontiere a sesizat duminică Curtea Penală Internaţională cu privire la atacurile israeliene asupra clădirii ce găzduia birouri mass-media în Fâşia din Gaza, considerând că acestea pot fi „crime de război”.
 
„În ultima săptămână, birourile a 23 de mass-media locale şi internaţionale au fost distruse de atacuri israeliene aeriene ţintite”, a declarat RSF în sesizarea sa, aceste bombardamentele vizând birouri de presă palestiniene şi străine.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările