Airbus pregăteşte un „auto-copter“, maşina cu care să mergi pe cer INFOGRAFIE

Airbus pregăteşte un „auto-copter“, maşina cu care să mergi pe cer INFOGRAFIE

Pop.Up Next e una dintre atracţiile Salonului Auto de la Geneva 2018

Anul trecut, Airbus a prezentat la Salonul Auto de la Geneva un vehicul cel puţin bizar: un amestec de maşină, dronă şi tren purtând un nume excentric, Pop.Up.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conceptul prezentat atunci părea cumva neterminat şi lipsit de strălucire. De aceea, pentru unii vizitatori ai Salonului de anul acesta apariţia unei noi versiuni a acestui concept, numită Pop.Up Next, a fost ceva firesc, iar pentru alţii – o surpriză. 
 
Printre aceştia din urmă se numără şi corespondentul publicaţiei „The Verge“, care scrie copleşit de admiraţie că Pop.Up Next arată la fel de strălucitor în realitate ca şi în pozele făcute din unghiuri atent alese.
 
Pop.Up Next este un „auto-copter“ dezvoltat de Airbus, Audi şi Italdesign. Vehiculul este construit în jurul unui habitaclu ultra-uşor cu două locuri, de mărimea celui de la automobilele Smart, pe care Airbus îl numeşte „capsula de pasageri“. 
 
Capsula poate fi ataşată de „modulul rutier“ - un şasiu propulsat de două motoare electrice cu o putere totală  de 60 kW (80 CP) - şi poate transporta pasagerii ca un automobil, cu toate că nu se conduce în mod clasic, ci prin comenzi transmise printr-o interfaţă de realitate virtuală. 
 
Dacă traficul este prea aglomerat, capsula poate fi preluată de „modulul aerian“, o dronă uriaşă propulsată de opt rotoare de 17 kW, de fapt patru rotoare duble, cu elice care se învârtesc în sens contrar. 
 
După ce navighează autonom către destinaţia indicată, drona depune capsula pe cel mai apropiat „modul rutier“ liber, iar vehiculul parcurge ultima porţiune a drumului ca automobil. Surprinzător, Audi nu s-a implicat prea mult în componenta auto, ci a furnizat doar tehnologia pentru baterii şi know-how-ul pentru automatizare.
 
În fine, mai multe capsule se pot lega unele de altele, formând un tren care ar putea circula în reţelele feroviare de mare viteză, spun proiectanţii. Airbus şi Italdesign speră ca auto-copterul să fie pe piaţă în cel mult zece ani. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările