Adevărul Live, ora 13.00. Coronavirus: şocul geopolitic

Adevărul Live, ora 13.00. Coronavirus: şocul geopolitic

Cristian Diaconescu, la Adevărul Live FOTO Adevărul / Eduard Enea

Se schimbă, foarte posibil în profunzime, modul în care sunt analizate problemele de securitate pe plan mondial .

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Sunt acum puse la lucru numeroase echipe interdisciplinare de analişti care analizează, în amănunt, capacitatea fiecărui guvern din lume (şi, prin extensie, capacitate şi nivelul de educaţie al clasei politice naţionale) de a gera, prin istrumentele specifice bunei guvernări democratice, situaţii de criză. În mai puţin de o lună, fapt rarissim pe plan mondial, se pot acum analiza sistemele de guvernare cu vectorii lor componenţi de securitate din toate ţările esenţiale din arhitectura globală, se poate vedea nu numai gândirea conform căreia s-au planificat structurile naţionale de securitate ci şi mijloacele efective pe care le au dispoziţie, civil şi militar, pentru a face faţă unor situaţii excepţionale. 
 
Aceasta este tema discuţiei de azi, pe Adevărul LIVE începând cu ora 13.00 între jurnalistul Cristian Unteanu şi Cristian Diaconescu, fost ministru de externe al României, actualmente prim vicepreşedinte al PMP.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: