VIDEO Vântul n-a fost de partea lor. Poliţiştii bulgari s-au intoxicat cu gazele lacrimogene destinate protestatarilor

VIDEO Vântul n-a fost de partea lor. Poliţiştii bulgari s-au intoxicat cu gazele lacrimogene destinate protestatarilor

Captură video

Poliţia din Bulgaria a fost afectată de către propriile arme, după ce gazul lacrimogen care era destinat mulţimii de protestatari din faţa Parlamentului bulgar a fost dus de vânt înapoi la autorităţi, scrie Daily Mail.

Ofiţerii formau o baricadă împotriva protestatarilor antiguvernamentali  care protestau în faţa Parlamentului bulgar în acest weekend, atunci când un membru al forţelor de ordine a decis să folosească gazele lacrimogene.
 
Din păcate pemntru ofiţeri, un vânt puternic bătea în direcţia lor, după cum se poate observa şi din mişcarea steagurilor pe care protestatarii le aveau.
 
Dispersându-se imediat şi încercând cu disperare să-şi acopere ochii, gazul lacrimogen pare să fi avut efectele scontate, doar că nu asupra oamenilor pentru care era destinat.
Substanţa chimică i-a împiedicat pe ofiţeri să-şi mai îndeplinească rolul timp de câteva minute, în timp ce aceştia şi-au spălat feţele cu apă.
 
Protestul avea loc în afara parlamentului, în capitala Sofia şi a fost organizat prin intermediul reţelelor sociale.
Protestatarii cer un referendum naţional pentru a schimba guvernul într-o „democraţie directă” şi „pentru a lupta împotriva corupţiei,” potrivit Btvnovinite.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: