VIDEO Un turn de telefonie mobilă, incendiat în Anglia pe fondul răspândirii unei teorii conspiraţioniste legate de tehnologia 5G şi coronavirus

VIDEO Un turn de telefonie mobilă, incendiat în Anglia pe fondul răspândirii unei teorii conspiraţioniste legate de tehnologia 5G şi coronavirus

FOTO The Sun

Un turn cu antene de telefonie mobilă a ars din temelii în centrul Angliei după lansarea unei teorii conspiraţioniste în mediul virtual.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un zvon precum că tehnologia 5G favorizează răspândirea noului coronavirus a dat curs unor îndemnuri la arderea turnurilor de telefonie mobilă şi la atacarea inginerilor din telecomunicaţii, scrie „The Sun”.

Un turn din oraşul Birmingham a fost incendiat joi seară pe fondul rostologolirii acestei teorii. Acest turn era suspectat că ar fi fost echipat cu antene 5G. Poliţia a deschis o anchetă.

Toată nebunia a pornit de la o înregistrare video de la o conferinţă de sănătate din Statele Unite în care un vorbitor susţine că Africa este ferită de noul coronavirus tocmai pentru faptul că „nu este o regiune cu 5G”.

Celebrităţi, precum coregraful şi cântăreţul Jason Gardiner sau vedeta TV Callum Best, au contribuit la rândul lor la promovarea acestei idei rostogolind sugestia că tehnologia 5G emite radiaţii care distrug sistemul imunitar.

Pe fondul creşterii numărului de cazuri de contaminare cu noul coronavirus în Marea Britanie, această teorie a avut succes în mediile înclinate către conspiraţionism. Astfel, mesajele anti-5G s-au înmulţit în grupurile lor de pe reţelele de socializare, fiind îndreptate împotriva dispozitivelor, companiilor şi chiar angajaţilor din domeniul telecomunicaţiilor.

„Acţionaţi acum până nu e târziu”, scrie un internaut, îndemnând la incendierea turnurilor de telefonie mobilă.

Administratorul unui grup care promovează astfel de teorii a fost nevoit să intervină pentru a cere oprirea ameninţărilor la adresa inginerilor, prezentaţi drept „criminali”.

Dincolo de toată această situaţie halucinantă, Africa este la rândul ei afectată de noul coronavirus, având aproape zece mii de cazuri de contaminare şi peste 300 sute de morţi.

Guvernul britanic a intervenit în acest caz, anunţând într-un comunicat că nu există „dovezi care să sugereze că 5G are vreo legătură cu covid-19”, boala provocată de noul coronavirus.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: