Poliţia franceză a intervenit în forţă pentru a scoate migranţi din sute de corturi instalate în centrul Parisului. Ministrul de Interne a cerut explicaţii VIDEO

Poliţia franceză a intervenit în forţă pentru a scoate migranţi din sute de corturi instalate în centrul Parisului. Ministrul de Interne a cerut explicaţii VIDEO

Poliţia franceză scoate migranţi din corturi în centrul Parisuluui FOTO EPA-EFE

Autorităţile franceze au folosit gaze lacrimogene pentru a alunga migranţii care îşi amenajaseră corturi într-o piaţă din Paris, la o săptămână după ce sute de migranţi au fost lăsaţi fără adăpost după dezmembrarea unei tabere, relatează AFP.

Luni noapte poliţia franceză a intervenit pentru a scoate cu forţa migranţi din sute de corturi în centrul Parisului, după ce o tabără a fost desfiinţată săptămâna trecută.
 
Poliţia a transmis că instalarea corturilor în piaţa Place de la Republique este „ocupare ilegală a spaţiului public” şi de aceea a procedat la evacuarea imediată.
 
Totodată a precizat că „anumite asociaţii” au organizat construirea unor noi tabere, ceea ce „nu este acceptabil”.
 
 Voluntari au ajutat la instalarea a 500 de corturi în piaţă, iar acestea au fost rapid ocupate de migranţi, proveniţi în majoritate din Afganistan. După circa o oră a sosit poliţia care a strâns corturile, în unele cazuri răsturnându-le cu tot cu oameni în ele. Martorii spun că migranţii au fost şi bătuţi de forţele de ordine. Poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a determinaţii migranţii să părăsească piaţa..
 
 
Ministrul de interne Gerald Darmanin reacţionat pe Twitter spunând că imaginile sunt „şocante” şi a cerut un „raport detaliat”din partea Prefecturii Poliţiei până marţi la prânz.
 
Organizaţia pentru refugiaţi Utopia 56 a declarat că migranţii au rămas fără adăpost după ce săptâmâna trecută a fost desfiinţată o tabără din apropierea stadionului Stade de France.
 
 
„Suntem înconjuraţi de ofiţeri de poliţie care îi gonesc pe migranţi şi le dezmembrează corturile şi ca de obicei o fac fără a veni cu o soluţie”.
 
Circa  2.400 de migranţi au fost evacuaţi marţea trecută dintr-o tabără amenajată în suburbia Saint-Denis din nordul Parisului.
 
Potrivit France 24, migranţii au fost mutaţi în centre pentru migranţi sau săli de sport din regiunea Île-de-France.
„Aceste tabere nu sunt acceptabile”, explica prefectul poliţiei din Paris  Didier Lallement. „Prin această operaţiune ne asigurăm că persoanele care au dreptul să fie aici primesc adăpost, iar cei care nu-l au nu rămân pe teritorul francez”.
 
 
Parisul este un punct cheie de trecere pentru migranţii care vor să ajungă în alte ţări europene.
 
Imagini din aceeasi galerie
  • FOTO Profimedia 
  • FOTO Profimedia 
  • FOTO Profimedia 
  • FOTO Profimedia 
  • FOTO Profimedia 
  • FOTO Profimedia 
  • FOTO Profimedia 
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările