VIDEO Mii de oameni s-au înghesuit la sicriul mitropolitului din Balcani decedat de COVID-19 şi l-au pupat pe mâini şi pe frunte

VIDEO Mii de oameni s-au înghesuit la sicriul mitropolitului din Balcani decedat de COVID-19 şi l-au pupat pe mâini şi pe frunte

Mitropolitul Amfilohije FOTO EPA-EFE

Mitropolitul Bisericii Ortodoxe Sârbe din Muntenegru, Amfilohije Radovic, decedat de COVID-19, a fost înmormântat duminică în prezenţa a mii de credincioşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sicriul înaltului prelat a fost deschis la Catedrala „Învierea Domnului” din Podgoriţa, chiar dacă medicii nu au recomandat acest lucru.

Mai mult, oamenii s-au îngrămădit lângă sicriu şi au pupat mâna şi fruntea mitropolitului.

Slujba a fost oficiată de Patriarhul Irineu al Serbiei.

Amfilohije Radovic a murit la vârstă de 82 de ani, la trei săptămâni după ce s-a infectat cu noul coronavirus.

Foarte influent la nivel politic, mitropolitul a ţinut să ia distanţă faţă de măsurile anti-coronavirus afişându-se fără mască printre oameni şi pledând pentru organizarea evenimentelor religioase cu public. În mai, el a numit un pelerinaj drept „vaccinul lui Dumnezeu”.

Duminică, de ziua înmormântării mitropolitului, Muntenegru a înregistrat 275 de cazuri noi de coronavirus. În total, Muntenegru numără 18.714 contaminări, dintre care 313 fatale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările