VIDEO Flotila lui Hitler pierdută în Marea Neagră, filmată de o echipă de cercetători

VIDEO Flotila lui Hitler pierdută în Marea Neagră, filmată de o echipă de cercetători

Captură YouTube

Un post de televiziune din Turcia a difuzat un extras dintr-un documentar care prezintă flotila pierdută a lui Adolf Hitler în Marea Neagră.

Ştiri pe aceeaşi temă

O echipă de cercetători din Turcia a reuşit să localizeze şi să filmeze trei submarine ale Germaniei naziste scufundate în septembrie 1944 în largul oraşului la Agca în timp ce marina sovietică se apropia de portul Constanţa. La acea vreme, România rupea alianţa cu Hitler şi semna un armistiţiu cu Naţiunile Unite.

Filmuleţul, difuzat de postul TRT World, prezintă submarinul U-23, găsit la 2 kilometri în largul Agca şi la o adâncime de 50 de metri. Alte două submarine - U-19 şi U-20 - au fost localizate în apropiere.

Potrivit cercetătorilor turci, cele trei submarine se prezintă într-o stare bună. Cele 3 submersibile au rămas în istorie ca flotila pierdută a lui Hitler în Marea Neagră. Au fost scufundate pentru a nu cădea în mâinile sovieticilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: