VIDEO Explozie uriaşă la Universitatea din Lyon

VIDEO Explozie uriaşă la Universitatea din Lyon

Explozie Lyon / Captură video / 17 ian 2019

O explozie uriaşă s-a produs în clădirea campusul Universităţii din oraşul francez Lyon. Momentul deflagraţiei a fost filmat.

Ştiri pe aceeaşi temă

O explozie masivă a avut loc la Universitatea din Lyon, scrie The Independent.
 
Imaginile arată cum o “minge de foc” se ridică deasupra clădirii iar un incendiu mai mic poate fi văzut pe acoperiş.
 
Conform presei locale, explozia a avut loc la o bibliotecă din campusul La Doua în Villeurbanne, la nord de centrul oraşului.
 
Zona a fost evacuată iar pomperii se află la faţa locului.
 
Operaţiunea de stingere a incendiului, care a cuprins acoperişul unei clădiri din campus, este momentan în desfăşurare. Din primele informaţii, incendiul a izbucnit după ce trei butelii de gaz au explodat.
 
Autorităţile şi personalul universităţii susţin că se derulau lucrări pe acoperiş atunci când o butelie de gaz a explodat. O persoană a fost rănită în incident, afirmă autorităţile.
 
Filmările arată o „minge de foc” deasupra clădirii, în timp ce un incediu de dimensiuni mai mici se află pe acoperiş.

Focul a fost localizat, dar pompierii vor rămâne la faţa locului toată ziua pentru a se asigura că focul nu se reia. Universitatea cere studenţilor şi vizitatorilor să stea departe de clădire la cel puţin 100 de metri distanţă. Cartierul este securizat şi sunt efectuate evacuări.
 
 
O persoană este uşor rănită conform informaţiilor lyoncapitale.fr. Universitatea Lyon 1 specifică faptul că nu este "o problemă de siguranţă chimică".
 
„Joi dimineaţă, un incendiu a început în campusul La Doua din Lyon / Villeurbanne. Fumul intens este vizibil din Lyon. Câteva explozii au fost auzite şi filmate după declanşarea focului de pe clădirea Mendel, lângă clădirea bibliotecii.
 
Potrivit prefecturii, care confirmă că acesta este un accident, au fost efectuate lucrări de etanşare pe acoperişul clădirii. Un incendiu a izbucnit, ducând la explozia a trei butelii de gaz pe acelaşi acoperiş. O persoană este uşor rănită conform informaţiilor noastre. Universitatea Lyon 1 specifică faptul că nu este "o problemă de siguranţă chimică". Focul se află sub control, dar pompierii ar trebui să rămână la faţa locului toată ziua pentru a se asigura că focul nu se reia. Universitatea solicită elevilor şi vizitatorilor să stea departe de clădire la cel puţin 100 de metri distanţă. Cartierul este securizat şi evacuările efectuate”, scrie publicaţia.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: