Un român aflat la cules de mere în Italia, diagnosticat cu COVID-19, a murit după patru zile de spitalizare

Un român aflat la cules de mere în Italia, diagnosticat cu COVID-19, a murit după patru zile de spitalizare

Românul a ajuns la spital cu o formă gravă de boală FOTO: arhivă

Un bărbat care ajunsese de curând în Italia, alături de soţie şi de alţi conaţionali, şi lucra într-o fermă din regiunea Lombardia, a decedat în spital.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bărbatul avea 60 ani, scrie Rotalianul, revista românilor din Italia, şi sosise recent la Tirano, regiunea Lombardia, împreună cu soţia şi cu mai mulţi români, pentru a lucra în ferme din zona colinară Valtellina, la recoltarea merelor. Bărbatul s-a prezentat la Spitalul Morelli, din Sondalo, în seara zilei de vineri, 24 septembrie 2021, cu simptome de Covid-19, medicii diagnosticându-l cu o formă gravă a bolii. Decesul a survenit patru zile mai târziu.

„Nu este clar dacă bărbatul era sau nu vaccinat. Autorităţile sanitare lucrează pentru a clarifica problema, precum şi pentru a identifica toate persoanele cu care bărbatul român a intrat în contact. «Consider tragic ceea ce s-a întâmplat şi m-a afectat foarte mult. În opinia mea, simptomele de Covid-19 nu trebuie subestimate, mai ales de persoanele care nu sunt protejate de vaccinare (o alegere care trebuie respectată)», a transmis primarul din Tirano, Franco Spada“, scrie Rotalianul.

Edilul localităţii a făcut apel ca persoanele care se confruntă cu simptome ale bolii să ceară ajutor în timp util, „fără nici o ezitare sau ruşine, deoarece timpul de asistenţă medicală este esenţial şi aşteptarea poate fi letală”, mai scrie sursa citată.

Vă recomandăm şi:

A fost depăşit pragul de 5 milioane de decese asociate Covid-19. Care sunt cele mai afectate ţări din lume

Preot care îndeamnă la nevaccinare: „Vaccinul duce la pierderea sufletului”. Ce spun şefii Bisericii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările