A fost depăşit pragul de 5 milioane de decese asociate Covid-19. Care sunt cele mai afectate ţări din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Numărul deceselor asociate Covid-19 a depăşit, vineri, la nivel global, pragul de 5 milioane, potrivit unui calcul al agenţiei Reuters.

Potrivit sursei citate, peste jumătate din numărul total al deceselor raportate, în lume, în ultimele 7 zile, din cauza Covid-19, au fost înregistrate în Statele Unite, Rusia, Brazilia, Mexic şi India, transmite News.ro.

Pentru a ajunge la 2,5  milioane de decese asociate, a fost nevoie de mai mult de un an. Următoarele 2,5 milioane de decese asociate Covid-19 au fost înregistrate în mai puţin de 8 luni, precizează analiştii.

Conform acestora, în medie 8.000 de decese au fost raportate zilnic în lume, anul trecut. Totuşi, rata de deces la nivel global a încetinit în ultimele săptămâni.

Persoanele nevaccinate sunt, în mod special, expuse la varianta Delta a coronavirusului, mult mai agresivă, fiind cunoscut că este şi mult mai transmisibilă.

În ultimele săptămâni, a existat o concentrare mai mare privitor la suplimentarea vaccinurilor în ţările sărace, unde mulţi oameni încă nu au primit prima doză, chiar dacă statele mai bogate au început să administreze al doilea rapel.

Stele Unite au depăşit vineri pragul de 700.000 de decese asociate Covid-19 şi sunt urmate de Rusia cu

aproximativ 205.000. Ca regiune, America de Sud este cea mai afectată din punct de vedere al numărului deceselor, cu 21% din totalul mondial, urmată de America de Nord şi Europa de Est, cu peste 14% fiecare.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, până vineri, 1 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.244.555 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 1.768 sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Sursa citată menţionează că, de joi până vineri, au fost înregistrate 10.887 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 193 au fost ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Tot vineri, nu mai puţin de 15 judeţe, aproape o treime din total, au raportat peste 200 de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19 în ultimele 24 de ore. De departe cel mai mare număr s-a  regăsit în Capitală, cu peste 2.500 cazuri noi raportate. Pe locul doi s-a detaşat Ilfov cu peste 600, iar apoi Iaşi cu 521 şi Timiş cu 454. La coadă a venit Giurgiu cu doar 35 noi infectări înregistrate.

Varianta Delta este acum tulpina dominantă în lume şi a fost raportată de 187 dintre cele 194 de ţări membre ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite