Un al doilea caz suspect de infecţie cu Omicron în Europa, depistat în Germania

Un al doilea caz suspect de infecţie cu Omicron în Europa, depistat în Germania

FOTO SHUTTERSTOCK

Un prim caz suspect de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului a fost detectat în Germania la o persoană întoarsă recent din Africa de Sud, au anunţat sâmbătă autorităţile regionale din landul Hessa, în centrul ţării, transmite AFP citat de Agerpres.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Varianta Omicron, după toate probabilităţile, este deja prezentă în Germania”, a anunţat pe Twitter ministrul regional al afacerilor sociale, Kai Klose.
 
Teste realizate vineri asupra unui pasager care a aterizat pe Aeroportul din Frankfurt, venind din Africa de Sud, au arătat „mai multe mutaţii specifice (variantei) Omicron”, a adăugat el, potrivit AFP, citată de Agerpres.
 
„Din cauza acestei suspiciuni puternice, persoana respectivă este în izolare la domiciliu. Analiza completă a rezultatelor este încă în derulare”, a subliniat ministrul.
 
Este al doilea caz al infectării cu noua variantă, clasificată drept „îngrijorătoare” de OMS, descoperit în Europa după cel din Belgia, vineri, la o persoană nevaccinată întoarsă din Egipt.
 
După primele secvenţieri din probe ale trei pacienţi din Botswana, au fost descoperite focare în Africa de Sud, unde sunt cele mai multe cazuri în prezent. Alte persoane depistate pozitiv la noua tulpină care cumulează cele mai multe mutaţii până acum, inclusiv unele prezente în alte variante de virus, s-au descoperit în Malawi, Israel şi Hong Kong.

De asemenea, 61 din cei aproape 600 de pasageri sosiţi vineri cu două zboruri din Africa de Sud pe aeroportul din Amsterdam au fost depistaţi cu COVID-19, iar autorităţile olandeze au anunţat că verifică prezenţa noii variante Omicron.

Autorităţile sanitare cehe au declarat că examinează un caz suspect al variantei la o persoană care călătorit în Namibia, relatează Reuters.

Germania este afectată puternic de al patrulea val epidemic provocat de tulpina Delta, înregistrând sâmbătă 67.125 de noi infecţii.

Germania a impus o perioadă de carantină de 14 zile cetăţeniilor săi,vaccinaţi sau nu, care revin din Africa de Sud, permiţând intrarea în ţară doar a germanilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările