Un cutremur puternic a zguduit Grecia

Un cutremur puternic a zguduit Grecia

Un cutremur de 6,3 grade pe scara Richter a avut loc miercuri în Grecia, potrivit portalului guvernamental american US Geological Survey (USGS). Epicentrul cutremurului a fost în zona Elassona, iar efectele acestuia s-au simţit şi în ţările învecinate – Macedonia de Nord, Bulgaria şi Albania.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la o adâncime de 2 km, au spus seismologii. Nu au fost raportate încă victime sau pagube materiale. Cutremurul, cu magnitudinea de 5,9, s-a produs la 250 km nord de Atena, aproape de oraşul Larissa, potrivit Observatorului Naţional al Greciei.
 
Centrul Seismologic Mediteranean European (EMSC) a raportat că magnitudinea cutremurului a variat între 5,9 şi 6,9, cu epicentrul situat la o adâncime de 10 km.
 
 
Acesta este al şaselea cutremur din Grecia din ultimele trei zile, potrivit EMSC. Cutremurul a fost resimţit şi în Macedonia de Nord, Kosovo şi Muntenegru. 

Mişcarea telurică s-a resimţit foarte puternic pentru că s-a produs aproape de suprafaţă, la 10 kilometri adâncime.

Cutremurul a fost urmat de numeroase replici, unele puternice. Undele de şoc s-au resimţit intens în capitala elenă şi în vestul Greciei, dar şi în ţările vecine.

Oamenii au ieşit speriaţi pe străzi de frica unor replici.

Replicile înregistrate au avut putere destul de mare. De altfel, experţii au avertizat că, din moment ce seismul s-a înregistrat atât de aproape de suprafaţă, va urma o activitate destul de intensă pentru perioada următoare.

Cea mai puternică dintre replici - 5,3 - s-a produs chiar mai aproape de suprafaţă, la aproximativ 7 km..

Există informaţii potrivit cărora o persoană în vârstă ar fi fost scoasă de sub ruinele casei sale aflate aproape de epicentru. Deocamdată, nu există informaţii oficiale cu privire la eventuale victime rănite şi nici despre pagube, însă nu este exclus ca mai multe clădiri vechi din zone rurale să fi fost afectate.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările