Un comandant ucrainean spune că 80% din unitatea sa de puşcaşi marini de elită a fost ucisă sau rănită în luptele din Donbas

Un comandant ucrainean spune că 80% din unitatea sa de puşcaşi marini de elită a fost ucisă sau rănită în luptele din Donbas

Un comandant militar ucrainean a declarat pentru Sky News că 80% dintre soldaţii din unitatea sa de puşcaşi marini de elită au fost ucişi sau răniţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comandantul Oleksandr a declarat pentru că unitatea sa este „100% formată din soldaţi profesionişti care au multă experienţă. Acum, 80% sunt incapabili de a lupta din cauza rănilor grave sau a morţii”, relatează Business Insider. 
 
El a declarat pentru Sky News că echipa sa luptă împreună din 2018.
 

Oleksander a făcut declaraţiile în timp ce se afla în apropierea oraşului Severodoneţk, ocupat de trupele ruse după mai multe săptămâni în care au avut loc bătălii sângeroase.

Întrebat dacă este capabil să susţină aceste pierderi pentru mult timp, el a spus: „Este greu. Este greu, dar nu avem de ales".

Recent, Zelenski a tras un semnal de alarmă potrivit căruia Ucraina pierde până la 100 de soldaţi pe zi. 

Se pare că Rusia pierde, de asemenea, un număr mare de militari, iar premierul britanic Boris Johnson a declarat că invazia îşi pierde „avântul de la început”. 

„Serviciul nostru de informaţii crede, totuşi, că în următoarele câteva luni, Rusia ar putea ajunge la un punct în care nu ar mai înregistra niciun progres deoarece şi-a epuizat resursele”, a declarat el.

Vorbind sub protecţia anonimatului pentru The Washington Post, un oficial occidental de rang înalt a declarat că „va veni un moment în care micile progrese pe care le face Rusia vor deveni nesustenabile în lumina costurilor şi vor avea nevoie de o pauză semnificativă pentru a-şi regenera capacitatea”. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările