Un general rus obez şi retras din activitate, trimis să lupte în războiul din Ucraina: „Nimeni nu-i poate refuza supunerea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Generalul rus Pavel, pensionat şi veteran al războiului Rusiei din Afganistan / Foto Twitter
Generalul rus Pavel, pensionat şi veteran al războiului Rusiei din Afganistan / Foto Twitter

Un general rus pensionat şi obez, a fost trimis de Vladimir Putin să lupte în prima linie în războiul din Ucraina care se desfăşoară mai ales în partea de est a ţării. Decizia vine în contextul în care armata rusă pierde tot mai mulţi militari de rang înalt pe câmpul de luptă.

Se presupune că generalul „de rang doi” cântăreşte aproape 130 de kilograme şi supraveghează forţele speciale care operează în cadrul ofensivei din estul ţării devastate de invazie. El este un veteran al războiului Rusiei din Afganistan, cunoscut sub numele de Pavel.

Bătrânul în vârstă de 67 de ani — cunoscut drept generalul-maior Pavel — a fost chemat la datorie după ce fostul ofiţer de cel mai înalt grad al unităţii a fost grav rănit într-un bombardament de artilerie

O sursă a declarat pentru publicaţia Daily Star Sunday: „Cei mai mulţi dintre comandanţii cei mai buni ai lui Putin şi au fost ucişi sau răniţi luptând în Ucraina, aşa că el recurge la trimiterea pe front a unor ofiţeri de rang secund, care nu rezistă foarte mult.”

Aceeaşi sursă mai spune: „Acum îi scoate pe generali de la pensie, iar unul dintre aceştia este generalul Pavel.

Putin este ca un şef al mafiei căruia nimeni nu-i poate refuza supunerea. Dacă un general în retragere primeşte un mesaj de la Putin în care scrie că mama Rusia are nevoie de tine pentru a lupta în Ucraina, nu poţi face mare lucru.”

.

Cine este generalul Pavel

Pavel a fost soldat peste 40 de ani şi a devenit comandant al forţelor speciale ale Rusiei, dar asta a fost acum 25 de ani, când era mai tânăr şi mai în formă. Se înţelege că ar fi servit în Siria chiar înainte de a se retrage în 2017.

Până de curând, el locuia într-o suburbie a Moscovei, dar i s-a ordonat să revină la serviciul activ luna trecută.

Ofiţerul este atât de gras încât trebuie să-şi facă uniforma la comandă şi poartă două veste antiglonţ pentru a-şi acoperi circumferinţa substanţială. Se spune că are nevoie de cinci mese pe zi, şi de cel puţin un litru de vodcă.

Pierderile suferite de armata rusă

Mai multe date arată ca Rusia are până la 10 generali în războiul din Ucraina şi până la 30 de ofiţeri superiori.

Ultimele estimări sugerează că până la 30.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi pe câmpul de bătălie şi până la 100.000 au fost răniţi.

Ţara a pierdut peste 4.000 de tancuri şi vehicule blindate, 216 avioane de luptă, 183 de elicoptere de atac şi 620 de drone.

O sursă dintr-un serviciu de informaţii crede că Rusia este pe punctul de a rămâne fără arme de mare precizie, precum rachetele dirijate şi chiar rundele de artilerie, scrie The Mirror.

„Atât Rusia, cât şi Ucraina, suferă o mulţime de pierderi omeneşti, iar stocurile de muniţie de război funcţionează la rate foarte scăzute. Rusia a pierdut şi un număr mare de tancuri şi vehicule blindate, iar acestea sunt echipamente complexe care nu pot fi înlocuite cu uşurinţă.”, a spus sursa.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite