Situaţie inedită la Summitul NATO. Preşedintele Comisiei Europene abia s-a ţinut pe picioare. Liderii au intervenit VIDEO

Situaţie inedită la Summitul NATO. Preşedintele Comisiei Europene abia s-a ţinut pe picioare. Liderii au intervenit VIDEO

Jean-Claude Juncker a declarat recent că suferă de sciatică FOTO AFP

Liderii europeni au fost surprinşi dându-i o mână de ajutor preşedinelui Comisie Europene Jean-Claude Juncker, care nu-şi putea ţine echilibrul în timp ce se îndrepta spre o cină de gală prilejuită de Summitul NATO de la Bruxelles. Recent, şeful executivului comunitar a explicat de ce are astfel de dificultăţi, declarând răspicat că nu e în niciun caz vorba de consumul de alcool, aşa cum s-a speculat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Juncker, în vârstă de 63 de ani, a fost surprins împletincindu-se la Summitul NATO, aşa că liderii europeni au fost forţaţi să intervină. Printre cei care i-au dat o mână de ajutor s-au numărat preşedinţii Finlandei şi Ucrainei, precum şi premierul Olandei, potrivit Euronews
 
Nu este pentru prima dată când preşedintele Comisiei Europene este văzut într-o asemenea stare, motiv pentru care s-a văzut nevoit în trecut să dea explicaţii după ce presa l-a acuzat că ar fi în stare de ebrietate. 

Juncker a declarat că în realitate suferă de sciatică, o afecţiune care se manifestă prin dureri în întreg membrul inferior şi ale cărei simptome se manifestă de obicei doar pe o parte a corpului, ceea ce afectează mişcările. 
 
„Am dificultăţi când merg. Nu sunt beat! Am sciatică! Aş fi preferat să fiu beat“, a declarat Juncker nu mai departe de luna trecută. 
 
De altfel, prim-ministrul portughez Antonio Costa a declarat joi că Juncker s-a plâns de dureri de spate. Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene contactat de Euronews a precizat că „nu este elegant să discute despre problemele de sănătate“ ale preşedintelui.  
   
   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: