Serbia ar trebui să reconsidere aderarea la UE din cauza presupuselor presiuni occidentale de a impune sancţiuni Rusiei

Serbia ar trebui să reconsidere aderarea la UE din cauza presupuselor presiuni occidentale de a impune sancţiuni Rusiei

FOTO: Shutterstock

Ministrul sârb de Interne, Aleksandar Vulin, declară că Serbia ar trebui să îşi reconsidere obiectivul de a adera la Uniunea Europeană (UE) din cauza presupuselor presiuni occidentale de a se alătura sancţiunilor internaţionale impuse Rusiei în urma războiului declanşat în Ucraina, relatează The Associated Press.

Ministrul sârb de Interne, Aleksandar Vulin, a răspuns joi la întrebarea unui reporter cu privire la un proiect de rezoluţie al Parlamentului European prin care se cere Serbiei să adopte sancţiuni împotriva Rusiei dacă doreşte cu adevărat să adere la UE.

Oficialul sârb a declarat pentru televiziunea de stat RTS că proiectul „indică în mod clar că Uniunea Europeană nu doreşte Serbia în componenţa sa” şi că „este timpul ca Serbia să îşi reconsidere, de asemenea, decizia de a rămâne pe calea aderării la UE”.

Cu toate că Serbia a votat în favoarea a trei rezoluţii ale Naţiunilor Unite care condamnă agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, ţara balcanică a refuzat să se alăture sancţiunilor occidentale impuse Moscovei.

Vulin a mai subliniat că „suntem o naţiune veche, seculară, istorică, care îşi alege prietenii. Rusia este prietena noastră”.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările