Separatişti proruşi din Doneţk anunţă că au cucerit o localitate-cheie din Donbas

Separatişti proruşi din Doneţk anunţă că au cucerit o localitate-cheie din Donbas

FOTO ARHIVĂ

Separatiştii proruşi din Doneţk anunţă vineri că au cucerit localitatea Lîman, în estul Ucrainei, un important nod feroviar care deschide o rută către marile oraşe Sloviansk şi Hramatorsk, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Statul major al apărării teritoriale” separatiste din Doneţk anunţă, într-o postare pe Telegram, că a ”preluat controlul complet” la Lîman, cu susţinerea forţelor ruse.
 
Armata rusă nu a făcut declaraţii în acest sens, iar AFP scrie că nu a putut verifica aceste revendicări din surse independente.
 
Lîman este un important nod feroviar, situat la nord-est de oraşul Sloviansk - recucerit în 2014 de către Kiev de la separatişti proruşi - şi de Hramatorsk, capitala părţii din regiunea Doneţk (est) aflată sub controlul Ucrainei.
 
Cucerirea Lîmanului ar permite ridicarea unui obstacol către Sloviansk, iar apoi Hramatorsk, şi ar marca o înaintare în încercarea Rusiei de a încercui Severdoneţk şi Lîsîceansk, alte două oraşe ucrainene situate în estul ţării.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările