Scandalul de la Bild: Grupul a decis să-l repună în funcţie pe redactorul-şef, care ceruse să fie suspendat după plângerile mai multor colege

Scandalul de la Bild: Grupul a decis să-l repună în funcţie pe redactorul-şef, care ceruse să fie suspendat după plângerile mai multor colege

Julian Reichelt FOTO EPA-EFE

Grupul Bild a anunţat că îl repune în funcţie pe redactorul-şef, Julian Reichelt, care îşi ceruse pe 13 martie autosuspendarea după mai multe plângeri ale unor colege privind abuz de autoritate. Acesta nu va lucra însă singur, ci în tandem cu o jurnalistă.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Julian Reichelt a admis amestecul relaţiilor profesionale cu cele private, însă a negat sub jurământ (orice hărţuire. Consiliul de administraţie a ajuns la concluzia că nu ar fi justificată demiterea lui Julian Reichelt din funcţia sa de redactor-şef din cauza unor erori la birou şi de gestionare a personalului care nu sunt de natură infracţională", informează grupul într-un comunicat, potrivit Agerpres.
 
Julian Reichelt, 40 de ani, va lucra în echipă cu Alexandra Würzbach, 52 de ani, redactorul-şef al ediţiei de duminică a cotidianului Bild.
   
Grupul Axel Springer, din care face parte Bild, a decis să deschidă o anchetă cu privire la „posibile încălcări ale conformităţii” cu valorile şi regulile ziarului. Ancheta este condusă de o firmă de avocatură.
 
Potrivit unei anchete a săptămânalului Der Spiegel, Reichelt promova stagiare cu care avea aventuri, pe care apoi le îndepărta sau chiar le concedia. De câteva luni, mai multe angajate au atras atenţia conducerii asupra comportamentului său, dar aceasta a întârziat să verifice acuzaţiile.
 
Julian Reichelt respinge acuzaţiile şi a cerut să fie suspendat din funcţie până la finalizarea anchetei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările