Regina Elisabeta a II-a a participat la primul eveniment important după moartea prinţului Philip

Regina Elisabeta a II-a a participat la primul eveniment important după moartea prinţului Philip

Este prima apariţie publică a reginei, în calitate de şef de stat.

Regina Elisabeta a II-a a participat la deschiderea sesiunii Parlamentului britanic, acesta fiind primul eveniment public, important, după moartea prinţului Philip, scrie BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

La prima apariţie publică, monarhul nu a purtat coroană şi nici mască de protecţie, dar a respectat distanţarea fizică. 

De asemenea, tronul prinţului Philip a fost scos din sala unde s-a întrunit Camera superioară a Parlamentului britanic.

În ciuda pandemiei şi a pierderii ducelui de Edinburgh, regina Elisabeta a II-a a continuat să-şi onoreze atribuţiile oficiale, participând prin videoconferinţă la evenimente, după încheierea perioadei de doliu.

De asemenea, Regina Elisabeta a II-a a susţinut şi discursul său obişnuit de la începutul fiecărei sesiuni parlamentare, în Camera Lorzilor.

„Prioritatea guvernului meu este să producă o recuperare naţională după pandemie care să facă Regatul Unit mai puternic, mai sănătos şi mai prosper. Pentru a obţine asta, guvernul va adopta politici pentru creare de locuri de muncă, pentru susţinerea companiilor şi creşterii economice şi a minimiza impactul negativ al pandemiei asupra serviciilor publice”, a spus Regina în discursul citit în faţa parlamentarilor.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările