Record de infectări în Marea Britanie: 122.000 de cazuri de COVID-19 într-o singură zi

Record de infectări în Marea Britanie: 122.000 de cazuri de COVID-19 într-o singură zi

Parlamentul din Marea Britanie FOTO Shutterstock

Marea Britanie a înregistrat un nou record al cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 de la începutul acestei pandemii: peste 122.000 de îmbolnăviri în 24 de ore.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe lângă cele peste 122.000 de cazuri noi înregistrate vineri, Marea Britanie a consemnat şi 137 de decese asociate COVID-19 în ultimele 24 de ore, precum şi 1.171 de spitalizări, transmite Digi24.
 
Fiecare naţiune din componenţa Marii Britanii beneficiază de o competenţă proprie în ceea ce priveşte chestiunile sanitare. Pentru moment, Ţara Galilor, Irlanda de Nord şi Scoţia au anunţat înăspriri ale restricţiilor, care vor rămâne în vigoare şi după Crăciun.
 
Cabinetul Boris Johnson a amânat înăsprirea restricţiilor, bazându-se în special pe studii care arată un risc de spitalizare mai mic cauzat de varianta Omicron în raport cu varianta Delta, care a fost dominantă până de curând.
 
Conform sursei citate, autorităţile britanice se tem însă că numărul infectărilor va fi atât de mare încât va crea o presiune greu de suportat pe sistemul medical.
 
O persoană din 20 avea COVID-19 în Londra, în urmă cu o săptămână, potrivit estimărilor specialiştilor britanici. Numeroase sectoare de activitate sunt de acum grav afectate, cauzând închiderea multor companii şi anularea curselor programate în sectorul transporturilor.
 

Vă recomandăm şi: 

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările