Provocările de securitate din Balcani, abordate la Bucureşti de oameni de stat, experţi în relaţii internaţionale şi directori de companii (II)

Provocările
de securitate din Balcani, abordate la Bucureşti de oameni de stat, experţi în
relaţii internaţionale şi directori de companii (II)

FOTO nato.int

Oameni de stat, membri ai unor organizaţii de apărare, profesori, experţi în relaţii internaţionale şi directori de companii se reunesc vineri la Cercul Militar Naţional din Bucureşti pentru a doua zi conferinţei regionale intitulate „Provocări de securitate în Balcani“. Evenimentul, organizat de ONG-ul de apărare New Strategy Center şi cofinanţat de NATO, poate fi urmărit în direct pe site-ul Adevărul.

Deschiderea oficială a conferinţei a avut loc joi, la ora 10.00, prin luările de cuvânt ale preşedintelui New Strategy Center Ionel Niţu, rectorului Universităţii din Bucureşti Mircea Dumitru, ministrului Apărării Naţionale Mihnea Motoc, ministrului de Externe Lazăr Comănescu şi asistentului secretarului general al NATO pentru riscuri de securitate emergente Sorin Ducaru.

Conferinţa se reia vineri dimineaţa, tot la ora 10.00, cu seminarul de lucru „Securitatea energetică din Balcani - provocări şi mijloace de cooperare“, organizat în două părţi (între 10.00-12.00 şi 12.15-14.30) şi moderat de Laurenţiu Pechiu, membru al New Strategy Center.

Vor participa la dialog, în prima parte, oficialul NATO Michael Ruehle, şeful PricewaterhouseCoopers România Vasile Iuga, expertul bulgar Martin Vladimirov, Alexandra Gădej, de la New Strategy Center, cercetătorul croat Sandro Knezovici li secretarul general al ROPEPCA Dan Apostol. Seminarul de lucru va continua cu luările de cuvânt ale oficialului NATO Arturas Petkus, profesorului Radu Dudău, consultantului de la Delloitte România Răzvan Nicolescu, expertului în apărare Răzvan Buzatu şi directorului Institutului pentru Studii Internaţionale şi Politice (Macedonia) Ylber Sela.

Organizatorii şi-au propus ca evenimentul să contribuie la identificarea provocărilor de securitate din Balcani, la facilitarea dialogului între diverse grupuri de reflecţie, mediile academice şi administraţiile din Balcani şi la consolidarea cooperării în această zonă sensibilă a Europei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările