Proteste la Viena împotriva restricţiilor impuse de pandemie. Manifestanţii cer demisia cancelarului Sebastian Kurz VIDEO

Proteste la Viena împotriva restricţiilor impuse de pandemie. Manifestanţii cer demisia cancelarului Sebastian Kurz VIDEO

Foto: Arhivă Adevărul

Mii de persoane au protestat, din nou, sâmbătă, în centrul Vienei, împotriva restricţiilor introduse pentru combaterea pandemiei de COVID-19, numeroşi manifestanţi venind cu autocare din afara capitalei, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit sursei citate, manifestanţii au scandat sloganuri şi au afişat pancarte cu texte care cereau demisia cancelarului de centru-dreapta Sebastian Kurz.
 
De asemenea, poliţia a anunţat că a făcut "câteva" arestări, în timp ce au fost semnalate ciocniri izolate între manifestanţii şi contra-manifestanţii de stânga.
 
Majoritatea participanţilor nu purtau mască şi nu respectau distanţa fizică în timp ce traversau centrul oraşului spre Parcul Prater, unde partidul de extremă-dreapta FPO a făcut apel la o adunare.
 
Ultimul lockdown din Austria a fost relaxat în februarie prin redeschiderea şcolilor, magazinelor şi muzeelor, însă protestatarii manifestează împotriva măsurilor încă în vigoare, cum ar fi închiderea restaurantelor şi a cafenelelor şi testele obligatorii pentru elevii care sunt prezenţi fizic în şcoli.
 
În cadrul unei intervenţii în faţa mulţimii, fostul ministru de interne al FPO Herbert Kickl a acuzat guvernul că duce o politică "nebună şi bizară".
 
La manifestaţii precedente împotriva măştilor şi restricţiilor, au fost prezenţi şi membri ai extremei-drepte, inclusiv neonazişti.
 
Numărul cazurilor de contaminare raportate în fiecare zi a crescut în ultimele săptămâni, sâmbătă fiind înregistrate peste 2.500 de noi cazuri.
 
Potrivit ministrului Sănătăţii, Rudolf Anschober, varianta britanică a coronavirusului, mult mai contagioasă, este în prezent dominantă în Austria.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările