Premierul danez Mette Frederiksen, „contrariat” de anularea vizitei de stat a lui Trump în Danemarca

Premierul danez Mette Frederiksen, „contrariat” de anularea vizitei de stat a lui Trump în Danemarca

Mette Frederiksen FOTO EPA-EFE

Premierul danez Mette FredEriksen s-a declarat miercuri ”contrariat” de anularea unei vizite de stat a lui Donald Trump, în urma respingerii ofertei acestuia de a cumpăra Groenlanda, un teritoriu autonom danez, dar a dat asigurări că ”nu există o criză” între Copenhaga şi Washington, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Sunt, evident, contrariată şi surprinsă de anularea vizitei de stat a preşedintelui american”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Mette FredEriksen.

”Însă Danemarca şi Statele Unite nu se află în criză”, a dat ea asigurări, subliniind că invitaţia adresată locatarului Casei Albe de către regatul scandinav ”rămâne valabilă”.
 
Casa Albă a anunţat marţi seara că o vizită a lui Donald Trump în Danemarca, prevăzută la 2 şi 3 septembrie, a fost anulată.
 
Presa americană a dezvăluit la sfârţitul săptămânii trecute că Trump s-a informat cu privire la posibilitatea ca Statele Unite să cumpere Groenlanda, un imens teritoriu autonom cu aproximativ 56.000 de locuitori, de la Danemarca.
 
Trump a publicat apoi o serie de tweet-uri în care şi-a confirmat interesul faţă de insula arctică, declanşând o salvă de reacţii, pe jumătate de indignare, pe jumătate amuzate, atât în Groenlanda, cât şi în Danemarca.
 
Mette Frederiksen a catalogat, într-o vizită în acest teritoriu, drept ”absurdă” propunerea de cumpărare a preşedintelui american.
 
Casa regală daneză, care se află la originea invitaţiei adresate lui Donald Trump, şi-a exprimat ”surprinderea” faţă de anunţarea anulării acestei vizite, într-un comunicat transmis televiziunii publice DR.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: