„Plouă cu cocaină în Sardinia“. Droguri în valoare de 9 milioane de euro, picate din cer pe casa unor italieni

„Plouă cu cocaină în Sardinia“. Droguri în valoare de 9 milioane de euro, picate din cer pe casa unor italieni

FOTO Facebook

"Plouă cu cocaină în Sardinia”, scrie presa italiană, după ce o valiză plină cu droguri care valorează o avere a aterizat pe acoperişul unei case, din senin. Poliţiştii au avut nevoie de patru luni pentru a desluşi misterul kilogramelor de cocaină picate din cer, scrie The Guardian.

Proprietarii unei case din Sardinia au avut parte de o "surpriză” mai puţin obişnuită după ce s-au trezit cu 8,5 kilograme de cocaină pe acoperişul casei. Bubuitura a fost atât de puternică încât s-au baricadat în casă până la venirea poliţiştilor care au descoperit o geantă plină de droguri în valoare de peste 9 milioane de euro.
 
Valiza încărcată cu cocaină ar fi trebuit să cadă dintr-un avion în mâinile traficanţilor de droguri care aşteptau la sol, în Baratili San Pietro, un oraş cu aproximativ 1.200 de locuitori din Sardinia. Însă, cum planurile de acasă nu se potrivesc cu cele din târg, în urma unei erori geanta a aterizat pe acoperişul unei case, zdrobind un panou solar şi băgându-i în sperieţi pe proprietari, anunţă digi24.ro.
 
"Plouă cu cocaină în Sardinia”, a relatat presa italiană despre incidentul din 28 martie, comparând-o cu tactica utilizată de traficanţii de droguri din America de Sud.
 
Pilotul avionului a fost arestat. Poliţia îi caută acum pe traficanţii care aşteptau la sol
 
După o anchetă de patru luni, ca parte a unei investigaţii cu numele de cod Fly Down, poliţia l-a arestat pe pilotul avionului, marţi, 13 iulie.
 
Investigaţia a dezvăluit că avionul a decolat de pe un mic aeroport din Roma şi a trecut peste provincia Nuoro din nord-estul Sardiniei, înainte de a se îndrepta spre vest, până la Baratili San Pietro, în provincia Oristano, unde a dispărut de pe radar timp de aproximativ 20 de minute.
 
Poliţiştii au spus că aeronava a dispărut din radar în minutele dinaintea căderii valizei, deoarece zbura la o altitudine foarte mică. "Analiza GPS-ului localizat la bordul avionului a confirmat că în acele 20 de minute aeronava a efectuat mai multe ture în zona de deasupra locului unde a fost descoperită valiza”, a spus poliţia.
 
Avionul cu pricina a fost surprins şi de camerele de supraveghere din aeroportul Olbia, acolo unde a avut escală. Cu ajutorul martorilor din partea personalului aeroportului şi a dosarelor de realimentare, poliţiştii au reuşit să îl identifice pe pilot, un bărbat în vârstă de 28 de ani din Roma.
 
Poliţia este încă în căutarea traficanţilor care ar fi trebuit să primească drogurile. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările