Război în Ucraina. Patru coridoare umanitare sunt planificate miercuri, dacă „situaţia de siguranţă“ permite acest lucru

Război în Ucraina. Patru coridoare umanitare sunt planificate miercuri, dacă „situaţia de siguranţă“ permite acest lucru

FOTO Profimedia

Prim-ministrul ucrainean, Iryna Vereshchuk, a anunţat că miercuri vor fi deschide patru coridoare umanitare către oraşul Zaporojie, dacă situaţia de siguranţă va permite acest lucru.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele patru coridoare umanitare urmează să fie planificate de la Mariupol, Lunacharske Circle, Tokmak şi Vasylivka. 

Rusia a anunţat deschiderea zilnică, începând de miercuri, a unui coridor umanitar din Mariupol, conform declaraţiilor unui oficial rus. 
 

„În conformitate cu decizia conducerii Federaţiei Ruse, din 4 martie 2022, cu respectarea strictă a dreptului internaţional şi în scopuri pur umane, zilnic între orele 08:00 şi 20:00, ora Moscovei, fără nicio restricţie, se deschide un coridor umanitar pe direcţia Mariupol pentru evacuarea civililor, în primul rând femei, copii, cetăţeni în vârstă, în orice direcţie doresc”, a declarat marţi Mihail Mizintsev, şeful Centrului de Control al Apărării Naţionale al Federaţiei Ruse. 

Mizintsev a spus că cetăţenii din Mariupol pot alege să călătorească în Rusia, într-una din Republicile separatiste Doneţk şi Lugansk sau în zonele controlate de autorităţile ucrainene. 

Preşedintele Zelenski a declarat în discursul de noapte că 156 de persoane au fost evacuate de la fabrica Azovstal şi au ajuns în siguranţă la Zaporizhzhia, după ce au petrecut două luni blocate în uzina de oţel. 

"Sunt recunoscător tuturor celor de care depindea salvarea acestor oameni. Care au fost de acord şi care au ajutat. Sunt recunoscător tuturor celor care au asigurat mişcarea fizică a oamenilor prin coridorul umanitar", a spus Volodimir Zelenski.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările