Parlamentul European a votat pentru „obiective obligatorii” privind cantităţile de pesticide în cadrul strategiei „De la Fermă la consumator”

Parlamentul European a votat pentru „obiective obligatorii” privind cantităţile de pesticide în cadrul strategiei „De la Fermă la consumator”

Foto Shutterstock

Parlamentul European a votat miercuri "obiective obligatorii" de reducere a cantităţii de pesticide în conformitate cu modelul său agricol „De la fermă la consumator” ce prevede culturi organice în proporţie de 25% , transmite AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Textul a fost votat de  452 de europarlamentari, în majoritate ecologişti şi reprezentanţi ai partidelor de stânga. Cele 170 de voturi împotrivă au venit în principal de la eurodeputaţii francezi din grupul PPE dar şi cei din grupul de extremă dreapta ID şi euroscepticii din ECR.
 
Actualele politici ale Uniunii promovează modele agricole care afectează negativ mediul şi încep să favorizeze importul de produse nesustenabile. Propunem măsuri concrete pentru a garanta că sistemul nostru alimentar respectă din nou limitele planetei. În acest scop, vom stimula producţia locală de alimente şi vom renunţa la creşterea intensivă a animalelor şi la monoculturile care folosesc cantităţi mari de pesticide. Un sistem alimentar sustenabil este crucial şi pentru viitorul fermierilor", a declarat eurodeputata Anja Hazekamp, raportoare pentru Comisia pentru mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară, scrie Agerpres.
 
Prezentată în luna mai 2020, strategia „De la fermă la consumator" a fost obiectul unor dezbateri privind evaluări ex ante solide şi ştiinţifice ale impactului asupra fermierilor.
 
„Eurodeputaţii doresc o garanţie că fermierii pot câştiga o cotă-parte echitabilă din profitul asociat alimentelor produse sustenabil. Astfel, ei îndeamnă Comisia să depună mai multe eforturi - inclusiv prin adaptarea normelor referitoare la concurenţă - pentru a întări poziţia fermierilor în lanţul de aprovizionare", se arată în comunicatul de presă al Parlamentului European, potrivit sursei citate.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările