Papa Francisc şi-a început călătoria apostolică de patru zile în Ungaria şi Slovacia

Papa Francisc şi-a început călătoria apostolică de patru zile în Ungaria şi Slovacia

Papa Francisc

Papa Francisc a ajuns duminică la Budapesta, unde va oficia sfânta liturghie solemnă de încheiere a celui de-al 52-lea Congres euharistic internaţional, organizată în Piaţa Eroilor din Budapesta, şi se va întâlni cu liderii politici ai acestei ţări centro-europene, pentru a-şi continua apoi vizita de trei zile în Slovacia.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Aşa cum a anunţat Vaticanul, nu este vorba de un voiaj oficial, ci de "o călătorie spirituală", prilejuită de încheierea Congresului Euharistic Internaţional care se desfăşoară în capitala ungară.
 
Papa a ajuns la Budapesta la 5:45 GMT şi urmează să se întâlnească la Muzeul de Belle Arte cu preşedintele ungar, János Áder, şi cu premierul ţării, Viktor Orbán. La întrevederi va fi prezent şi secretarul de stat al Vaticanului, Pietro Parolin.
 
După întâlnirea de jumătate de oră, papa se va reuni cu episcopii catolici şi cu reprezentanţii celorlalte Biserici şi ai comunităţilor ebraice din Ungaria.
 
La ora 9:30 GMT este prevăzut ca papa Francisc să oficieze sfânta liturghie în Piaţa Eroilor în faţa unei mulţumi care ar putea reuni 100.000 de persoane.
 
După liturghie şi rugăciunea Angelus, papa se va îndrepta spre aeroportul din Budapesta unde, după o scurtă ceremonie de plecare, îşi va continua vizita la Bratislava.
 
Este vorba de prima călătorie a papei, după operaţia sa de colon din iulie, iar prima zi va fi deosebit de încărcată, cu aproape 13 ore fără odihnă, şi una dintre cele mai lungi ale turneului său internaţional.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările