O regiune din Polonia renunţă la titlul de „zonă liberă de LGBT” pentru a primi din nou bani europeni

O regiune din Polonia renunţă la titlul de „zonă liberă de LGBT” pentru a primi din nou bani europeni

După ce UE a blocat accesul Poloniei la milioane de euro în fonduri de dezvoltare pentru regiuni, guvernul de la Varşovia şi-a revizuit atitudinea. FOTO: Shutterstock

O regiune din sudul Poloniei care se declarase „zonă liberă de LGBT” renunţă la această rezoluţie pentru a primi în continuare bani europeni, relatează Euronews. Legislativul regional din Swietokrzyskie a votat, în cadrul unei sesiuni speciale, miercuri, revocarea rezoluţiei care fusese aprobată în 2019 de mai multe municipii şi regiuni poloneze.

Ştiri pe aceeaşi temă

Swietokrzyskie este prima regiune din Polonia care renunţă la o astfel de rezoluţie pentru a putea beneficia în continuare de fonduri europene, transmite Digi24. 

În trecut, guvernul ultraconservator PiS a fost cel care a încurajat aceste rezoluţii, despre care a spus că sunt menite să „protejeze familiile ca uniuni între un bărbat şi o femeie”. Liderul partidului a spus că „ideologia LGBT ameninţă identitatea noastră, naţiunea noastră, existenţa ei şi statul polonez”.

După ce UE a blocat accesul Poloniei la milioane de euro în fonduri de dezvoltare pentru regiuni, guvernul de la Varşovia şi-a revizuit atitudinea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările