O femeie care purta un tricou cu Charlie Hebdo, atacată la Londra VIDEO

O femeie care purta un tricou cu Charlie Hebdo, atacată la Londra VIDEO

Utilizatorii reţelelor sociale au identificat-o pe femeia vizată drept Hatun Tash Foto: Captura video

O femeie în vârstă de 39 de ani, care purta un tricou cu imaginea săptămânalului francez Charlie Hebdo a fost rănită cu un cuţit, duminică, în Hyde Park, în centrul Londrei, a anunţat poliţia, care a cerut ajutorul martorilor pentru a-l identifica pe atacator. Internauţii cred că este vorba de Hatun Tash, un predicator creştin care ţinea adesea discursuri de ură împotriva musulmanilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un videoclip filmat de un martor ocular arată un grup mare de oameni care stau în Hyde Park când un bărbat îmbrăcat într-o pelerină se desparte brusc de mulţime şi aleargă către femeie. Filmările par să-l arate apoi înjunghind-o de mai multe ori înainte de a fugi de la faţa locului, în timp ce este urmărit de oamenii care au văzut întreaga scenă, potrivit Mirror.
 
Poliţiştiii au ridicat de la faţa locului un cuţit, dar îl caută încă pe atacator, care nu a fost identificat.
 
 
Un alt videoclip postat pe internet o arată pe femeia cu un tricou Charlie Hebdo în timp ce aşteaptă o ambulanţă.
 

Utilizatorii reţelelor sociale au identificat-o pe femeia vizată drept Hatun Tash, un predicator creştin vocal care vorbeşte adesea despre filosofia din spatele Islamului la Speaker’s Corner din Hyde Park, Londra. Identitatea sa nu a fost confirmată de Poliţia Metropolitană, care acum îl caută pe atacator.

Hatun Tash este un predicator creştin, care a trăit anterior într-o ţară musulmană, dar ulterior s-a mutat în Marea Britanie, unde a studiat apologetica la Oxford. Pagina Forumului european o descrie pe Tash ca pe cineva care „interacţionează cu musulmanii la Speakers’ Corner şi în moschei în fiecare săptămână ”. Potrivit proiectului Wiki, Tash a fost acuzată că a ţinut discursuri de ură împotriva musulmanilor.
 
„Suntem încă în primele etape ale investigaţiei noastre şi lucrăm din greu pentru a localiza atacatorul. Aş cere oamenilor să nu speculeze motivul atacului până nu vom stabili toate faptele ”, a declarat Alex Bingley detectiv la Unitatea de Comandă de Vest a Serviciului de Poliţie Metropolitană.
 
 
Charlie Hebdo este revista satirică franceză de caricaturi care a fost ţinta unui atentat terorist ce a zguduit lumea pe 7 ianuarie 2015, publicând în mod repetat caricaturi care îl înfăţişau pe profetul Mahomed, ceva considerat blasfemie în rândul musulmanilor. 12 persoane au murit ca urmare a atacului şi multe altele au fost rănite, iar atacul a stârnit o dezbatere globală privind libertatea de exprimare şi religie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările