O femeie bolnavă de COVID-19, intubată de o lună, a născut un copil

O femeie bolnavă de COVID-19, intubată de o lună, a născut un copil

Tatăl copilului povesteşte că fiul său se află în terapie intensivă pentru că mama a fost tratată cu mai multe medicamentele, dar nu are COVID-19 Foto: Arhivă

O femeie de 35 de ani, bolnavă de COVID-19, intubată timp de o lună la terapie intensivă, a născut un copil sănătos. Starea femeii este în continuare gravă, în timp ce bebeluşul este la terapie intensivă, dar nu a luat virusul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Totul s-a întâmplat într-un spital din Ferrara, Italia.

„Medicii au fost foarte buni. Au aşteptat ca bebeluşul, prematur, să se nască în siguranţă, prin cezariană. În acest fel, soţia mea poate fi tratată şi cu medicamente mai puternice”, a declarat Radouani Ben Zouini, tatăl copilului, transmite Mediafax.
 
Publicaţia italiană „Resto del Carlino” scrie că bebeluşul, care a şi primit numele Rayt, care înseamnă „ploaie binecuvântată”,  este primul copilaş născut în spitalul respectiv, al unei femei internate în terapie intensivă. 
 
Povestea familiei i-a impresionat şi pe localnici, astfel că mai multe persoane le-ar fi sărit în ajutor.
 
„Mulţi ne ajută, dar dificultăţile sunt mari”, spune soţul femeii.
 
Bărbatul povesteşte că Rayt se află în terapie intensivă pentru că mama a fost tratată cu mai multe medicamentele, dar nu are COVID-19: „Este un bebeluş frumos, 2 kilograme şi 200 de grame, un adevărat cadou din cer".
 
Soţul femeii povesteşte că greutăţile sunt mari şi că toată familia a fost lovită de virus, inclusiv socrii şi cumnatul.
 
Chiar şi ceilalţi doi copii ai familiei, de 6 şi 2 ani, au luat virusul, dar au fost asimptomatici, şi pentru că în familie nu mai avea cine să îi îngrijească, au fost spitalizaţi pentru o perioadă în pediatrie şi apoi, datorită asistenţilor sociali, au fost duşi la un hotel suport COVID-19. Bărbatul li s-a alăturat în urmă cu câteva zile, după ce s-a vindecat, iar acum s-au întors cu toţii acasă.
 
„Sunt momente în care nu ştiu ce vom face. Pe lângă frica pentru soţia mea, grijile pentru condiţiile celorlalţi membri ai familiei, trebuie să mă gândesc şi la problemele casei şi să plătesc chiria. Sunt în concediu de paternitate, cu 600-700 de euro pe lună este foarte greu. Pentru că în această perioadă proprietarii au vândut şi apartamentul în care locuim şi în curând va trebui să plecăm”, a explicat tatăl copilului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările