Norvegia ajută Ucraina cu un miliard de euro

Norvegia ajută Ucraina cu un miliard de euro

Borodianka - clădiri distruse de rachete ruseşti FOTO EPA-EFE

Norvegia a anunţat vineri un ajutor în valoare de un miliard de euro pentru Ucraina pentru o perioadă de doi ani. Anunţul a fost făcut cu ocazia vizitei la Kiev a premierului Jonas Gahr Stoere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Suma de un miliard de euro este destinată „ajutorului umanitar, reconstrucţiei ţării, cumpărării de arme şi sprijinirii funcţionării autorităţilor” ucrainene, a precizat Guvernul norvegian într-un comunicat.
 
„Suntem alături de poporul ucrainean. Contribuim la sprijinirea luptei ucrainenilor pentru libertate. Ei luptă pentru ţara lor, dar şi pentru valorile noastre democratice”, a declarat Jonas Gahr Stoere.
 
În afară de Kiev, premierul norvegian s-a deplasat şi la Iahidne, un sat puternic afectat de război.
 
„O imagine a iadului pe pământ”, a descris Stoere situaţia din acest sat ucrainean.
 
„Sunt aici să spun că lupta Ucrainei nu este numai pentru Ucraina. Este vorba despre câteva principii fundamentale ale lumii pe care o vom oferi copiilor noştri. Este vorba despre securitate în Europa, este vorba despre soarta vecinului tău”, a declarat şeful Guvernului norvegian la conferinţa de presă cu Volodimir Zelenski.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările