Mireasa ISIS din Germania care a lăsat o fetiţă yazidi să moară de sete a fost condamnată la 10 ani de închisoare

Mireasa ISIS din Germania care a lăsat o fetiţă yazidi să moară de sete a fost condamnată la 10 ani de închisoare

Jennifer W a fost condamnată la 10 ani de închisoare pentru că a lăsat o fetiţă înrobită de ISIS să moară de sete FOTO captură

O femeie de cetăţenie germană căsătorită cu un luptător ISIS a fost condamnată la 10 ani de închisoare cu executare de un tribunal german pentru moartea unei fetiţe yazidi în vârstă de cinci ani. Aceasta a fost acuzată că nu a intervenit pentru a-i salva viaţa după ce soţul său a pedepsit-o, fetiţa murind de sete.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cuplul a cumpărat-o pe femeie şi pe fetiţă în 2015, la Mosul. Bărbatul a decis să o pedepsească pe fetiţă după ce aceasta s-a îmbolnăvit şi a udat salteaua.
 
Femeia identificată de avocaţi ca Jennifer W. a fost declarată vinovată de „crime împotriva umanităţii şi tentativă de crime de război” de către un tribunal din Munchen, a relatat Wall Street Journal.
 
Condamnarea unui adept ISIS pentru crime împotriva comunităţii yazidi este o premieră în lume, a scris CNN.
 
Mama fetiţei a declarat la proces că Wenisch, 30 de ani şi soţul său Taha al-Jumailly le-a înrobit şi că femeia nu a intervenit când soţul a pedepsit copilul pentru că a udat patul, ţinându-l legat şi să agonizeze pe caniculă până a murit.
 
Femeia a observat că fetiţa nu era într-o stare bună şi i-a spus soţului ei „că ar trebui să facă ceva, altfel copilul moare.Totuşi nu a făcut nimic pentru a-i salva viaţa”, a declarat purtătorul de cuvânt al Curţii Superioare Regionale din Munchen, citat de CNN.
 
Procurorii au pledat pentru închisoare pe viaţă, însă judecătorii au apreciat că Wenisch avea „posibilităţi limitate” să-i ia apărarea fetiţei sau mamei ei, a relatat Washington Post.
 
„Le sunt recunoscătoare procurorilor germani pentru că deschis acest proces şi sper că vom vedea un efort global concertat pentru a urmări în justiţie faptele ISIS”, a transmis Amal Clooney, unul din avocaţii mamei fetiţei.
 
Al-Jumailly este judecat separat la un tribunal din Frankfurt.
 
Wenisch s-a convertit la Islam în 2013, s-a alăturat ISIS în anul următor, iar în 2015 a fost recrutată de aşa-zisa „poliţie a moralităţii” care patrula străzile din Fallujah şi Mosul. Wenisch a fost arestată de serviciile de securitate turce în ianuarie 2016 şi extrădată în Germania
 
WP relatează că circa 7.000 de fete şi femei yazidi au fost înrobite când ISIS a preluat puterea în nordul Irakului, în 2014.
 
Yazidi este o minoritate etnică şi religioasă care locuieşte cu precădere în nordul Irakului, sud-estul Turciei şi nordul Siriei fiind vizată de ISIS din cauza credinţei religioase.
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările