La cât sunt estimate pagubele vulcanului de pe insula La Palma, care erupe de 11 săptămâni

La cât sunt estimate pagubele vulcanului de pe insula La Palma, care erupe de 11 săptămâni

FOTO: EPA-EFE

Pagube estimate la 842,33 de milioane de euro (953 de milioane de dolari americani) şi 1.146 hectare de teren afectate, în urma erupţiei vulcanului Cumbre Vieja de pe insula La Palma, potrivit departamentului local al Trezoreriei din Insulele Canare.  Erupţia, care continuă de 11 săptămâni, nu dă semne de oprire.

Ştiri pe aceeaşi temă

Activitatea vulcanică a fost urmată de deschiderea unei noi guri de evacuare, pe versantul nord-estic al muntelui şi de formarea unui alt con prin care sunt expulzate lavă, cenuşă şi gaze, scre Agerpres.

Erupţia a afectat 1.146 de hectare de teren de pe La Palma, reprezentând 1,6% din suprafaţa totală a insulei, conform celor mai recente date din satelit, potrivit Digi24. 

În total, 2.891 de clădiri au fost afectate de lavă, dintre care 2.790 au fost distruse în totalitate, în timp ce lava a creat 48,03 hectare de teren nou, în zonele în care s-a vărsat în mare.

Insula La Palma rămâne deschisă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările