Italia a cerut statelor europene să trimită avioane pentru a ajuta la stingerea incendiilor care au cuprins părţi din Sardinia

Italia a cerut statelor europene să trimită avioane pentru a ajuta la stingerea incendiilor care au cuprins părţi din Sardinia

Incendiu

Italia a cerut duminică statelor europene să trimită avioane pentru a ajuta la stingerea incendiilor care au cuprins părţi din Sardinia şi care au dus la evacuarea a sute de oameni, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul italian de Externe Luigi Di Maio a anunţat pe Facebook că autoritatea de protecţie civilă a ţării a emis cererea şi a declarat că este recunoscător pentru ajutorul care a fost deja trimis.

”Două (aeronave) sunt pe drum din Franţa, ceea ce mulţumesc oficial”, a spus Di Maio.

Incendii au izbucnit în provincia Oristano, în regiunea central-vestică a insulei italiene, arzând mii de acri de pământ, ucigând animale şi deteriorând proprietăţi.

Nu au fost disponibile informaţii imediate despre decese sau răniţi grav, dar agenţia italiană de presă ANSA a relatat că 400 de persoane au fost evacuate duminică, după ce un număr similar de oameni au plecat în timpul nopţii.

Autoritatea de protecţie civilă a declarat că şapte avioane Canadair, avioane amfibii folosite pentru pentru a arunca apă peste incendii, lucrează în zona Oristano.

"Incendiile de astăzi au afectat în principal sudul", a spus acesta.

Vânturile fierbinţi din sud-vest au complicat efortul.

Christian Solinas, preşedintele regiunii Sardinia, a descris incendiile drept ”un dezastru fără precedent”.

El a spus că nu este posibil să se determine amploarea completă a pagubelor, dar a adăugat că îi va cere prim-ministrului Mario Draghi să aloce fonduri de recuperare, pentru proiecte de reîmpădurire.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările