Ianukovici îndeamnă la organizarea unui referendum în fiecare regiune din Ucraina

Ianukovici îndeamnă la organizarea unui referendum în fiecare regiune din Ucraina

Ianukovici a fugit din Ucraina în februarie. FOTO Reuters

Fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici, destituit în februarie, a îndemnat vineri la organizarea câte unui referendum în fiecare regiune din Ucraina în vederea determinării statutului acestora, în locul alegerilor prezidenţiale de la 25 mai, potrivit agenţiei ruse Itar-Tass, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

"În calitate de preşedinte (...) îndemn fiecare cetăţean ucrainean rezonabil: nu lăsaţi impostorii să se folosească de voi! Cereţi organizarea unui referendum asupra statutului fiecărei regiuni din Ucraina", a declarat el în acest apel adresat poporului ucrainean, citat de Itar-Tass.
 
"Numai referendumuri în toată Ucraina şi nu alegeri anticipate vor putea să stabilizeze situaţia politică şi să apere suveranitatea şi integritatea Ucrainei", a apreciat el.
 
Ianukovici, care a fugit din Ucraina în februarie şi care ar locui la periferia Moscovei, potrivit unor informaţii de presă, s-a exprimat după ce Crimeea a votat într-un referendum alipirea peninsulei la Rusia.
 
El a cerut să fie "radiat" din Partidul Regiunilor, al cărui preşedinte era. Formaţiunea urmează să se reunească sâmbătă pentru a-şi defini strategia în alegerile prezidenţiale anticipate programate pentru 25 mai.
 
Partidul a recunoscut că are nevoie de o ramniere completă şi şi-a exprimat intenţia de a participa la alegeri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările