Guvernatorul din Odesa îi îndeamnă pe ruşi să capituleze: „Gândiţi-vă la familiile voastre. Cei dragi au nevoie de taţi”

Guvernatorul din Odesa îi îndeamnă pe ruşi să capituleze: „Gândiţi-vă la familiile voastre. Cei dragi au nevoie de taţi”

Blocul din Odesa bombardat de ruşi FOTO Twitter

Maksym Marchenko, guvernatorul regiunii Odesa, a lansat marţi un apel către forţele ruse, pe care le îndeamnă să capituleze. Mesajul vine după ce săptămâna trecută un bloc de apartamente a fost bombardat şi temerile referitoare la încercarea de cucerire a acestui oraş au crescut.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ucrainenii sunt gata să-şi apere casele şi pe cei dragi până la ultimul. Gândiţi-vă şi la familiile voastre. Cei dragi au nevoie de taţi, soţi şi fii sănătoşi care trăiesc, au nevoie de ei acasă”, a scris Marchenko pe canalul său de Telegram, conform The Guardian.

„Viaţa nu vă este dată pentru a îndeplini ordinele criminale ale regimului lui Putin. Salvaţi-vă viaţa şi viitorul. Refuzaţi să participaţi la războiul sângeros al lui Putin”, a mai subliniat guvernatorul regiunii Odesa. 

Acesta a mai spus că soldaţii pot să dezactiveze echipamentele şi că pot explica imposibilitatea lor de a participa la ostilităţi. El subliniază că retragerea nu este o capitulare, ci „o demonstraţie a refuzului dumneavoastră de a participa la o crimă împotriva umanităţii.”

„Făcând acest lucru, nu trădaţi poporul rus şi patria voastră. Dimpotrivă, oferiţi Rusiei şansa de a-şi păstra demnitatea şi de a oferi speranţă pentru viitor”, se mai arată în mesajul lui Maksym Marchenko.

Tobias Ellwood , parlamentar britanic, a spus că Rusia ar putea avansa către Odesa şi că Occidentul trebuie să acţioneze pentru ca acest port să fie utilizat pentru exporturile de cereale.

Te-ar putea interesa şi:

Britanicii avertizează că oraşe întregi vor fi rase de pe faţa pământului în încercarea ruşilor de a cuceri regiunea Doneţk

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările